Hämeen linna sekä muut museot siinä

Kävimme Hämeenlinnassa tietenkin linnassa ja siinä samassa on vankila ja sotamuseo Militaria. Otimme koko paketin. 

Aloitimme Museo Militariasta, koska lapsia se ei niin kovasti kiinnosta, niin ajattelimme, että kierretään se pikaisesti. Lapset kyllä ihmetteli mukana ja kierros meni oikein hyvin. Itselle olisi ollut kiinnostavaa katseltavaa, mitä olisi halunnut lukea ja ihmetellä tarkemmin, mutta lasten ehdoilla mentiin ja tämän tiesimme jo ennen koko kierroksen alkua. Otimme kuvia, tekstikylteistä jne. Niin niihin voi palata vielä näin kotona sitten rauhassa omaan aikaan. 

Tässä välissä kaivoimme eväslaukun esiin ja söimme lounasleivät ja tankkasimme juotavaa, sekä istahdimme huilimaan. 

Linnassa oli aika paljon porukkaa, mutta linna on sen verran suuri, että se ei haitannut. Nähtävää oli, ehkä olisin kaivannut enempi vielä jotain, mutta en osaa sanoa mitä. lapsista kaikki ikkunat oli kivoja😅 lapset jaksoi hyvin kiertää. Tässä kohti ajattelin ensin, että taas evästetään, mutta auto oli kauempana ja vankila aivan vieressä, joten päädyimme menemään suoraan linnasta vankilaan. 

Korona rajoitukset vaikuttivat, jonoa oli vankilaan jonkin verran, 50 henkilöä pääsi sisälle, aina kun porukkaa tuli ulos, saman verran pääsi sisään. Tämä ei haitannut, lapset saivat hetken istua penkeillä ja lepuutella jalkojaan. 

Vankilassa oli 8v:lle paljon nähtävää, kaikki tykkäsimme. Pienin alkoi ihan loppu suoralla väsymään ja uhma nousi pintaan. Iskän sylissä mentiin hetki eteenpäin ja viimeisenä valttikorttina oli "hienosti olet jaksanut, jaksa vielä hetki niin sitten me mennään ostamaan jäätelöt😅😎 toimi. 

Lasten kanssa tämä olisi fiksua kiertää kahteen päivään, en tiedä olisiko sellainen mahdollista, mutta aika tiukka päivä lapsille, vaikka taukoja ja levähdyksiä pidimmekin. 

Henkilökuntaa oli aika paljon, kaikki olivat ystävällisenä opastamassa ja neuvomassa, jos haahuilimme hukassa olevan näköisinä. Hinta oli aika korkea, mutta toisaalta sen ymmärtää, koska ei nuo paikat ilmaiseksi pysy kunnossa ja huollettuna, eikä työntekijät ole vapaaehtoisia. Varmasti myös korona näkyy hinnoissa.

Hämeenlinna on kaunis kaupunki, mukavia ihmisiä. Kaikenkaikkiaan suosittelen käymään.

Kommentit