Perheen ja Vhh:n ruokalista viikoksi

 Hei sinulle.


Taasen olisi aika kirjoittaa ensi viikon ruokalistaa. Nyt teen myös Vhh:n eli vähähiilihydraattisen listan tähän samaan, jos sinulla on samaa ruokavaliota, niin saat ehkä vinkkiä. Tai jos haluaisit karsia hiilareita, niin listasta huomaa, kuinka sitä voi tehdä (tämä on vain yksi tapa, tapoja on monia). Tuossa kuvassa on kermaista tonnikalakastiketta ja wokkivihanneksia sekä fetajuustoa.

Lista ensiviikoksi

 • Kanapyörykät ja riisi. (valmistan pyörykät broilerin jauhelihasta, tuorejuustosta ja laitan mukaan mausteita sekä yhden kananmunan. Näin sopii vhh ja tietenkin nämä syödään reilun salaatin ja fetajuuston kanssa)
 • Bullseyes ja spagetti (Tehdään siis jauhelihasta, sipulista, maustamattomasta tuorejuustosta ja tomaattipyreestä kastikeomainen ruoka, laitetaan uunivuokaan, sinne kolot ja rikotaan kananmunia koloihin, paistetaan uunissa että munat kypsyy). Vhh syö tuota wokattujen kasvisten kanssa tai jos ei jaksa wokata niin salaatin kanssa käy aivan yhtä hyvin
 • Palapaisti ja perunat (vhh paistelee itselleen munakkaan)
 • Kasvislasagne (tämä on muuten samanlainen kuin normi, ei tehdä jauhokastiketta, vaan tomaattikastike, jonne kermaa ja sulatejuustoa ja levyinä toimii juustohöylällä kesäkurpitsasta höylätyt levyt.
 • Pad Thai kanasta (vhh ottaa sivuun samaa ennen nuudeleiden lisäämistä)
 • Janssonin kiusaus (vhh paistaa vihanneksia, laittaa sekaan sulatejuustoa ja tonnikalaa)
 • Kasvissosekeitto (tehdään ilman perunaa ja laitetaan raejuustoa lautaselle).

 Väli/iltapalat muulle perheelle (näitä ei vhh syö, jos tarvitsee välipalaa, niin rahkaa ja marjoja tai juustosiivu kinkulla tms, on oiva)

 • Sämpylät ja salaatti
 • Marjat ja rahkaa (tätä voi vhh syödä jos haluaa, mutta ei sokerin kanssa)
 • Nakkipiilot
 • Kasviksia ja leipää
 • Ananaskiisseli
 • Jugurtti ja mysli

Vhh:sta hieman

Jotenkin nyt odotin että itsekontrollia tarvitsisi enempi, kuin mitä on tarvinnut, olin varautunut että tekisi mieli vähän kaikkea, mutta eipä oikeastaan edes ole. Ainut moka jonka tein, oli kun söin eilen Skyr rahkan, jossa oli vain vähän hh, mutta makeutusaineita oli aika paljon (ja huomasin vasta purkkia avatessa että rahka oli rasvaton), niin se laukaisi sellaisen ihan tolkuttoman nälän/tekisi kamalasti mieli jotain/on kiljuva nälkä jutun, mutta otin iltapalan uusiksi, tein kipon johon laitoin keitetyn kananmunan, juustoa, keittokinkkua, raejuustoa ja vähän majoneesia. Jo lähti nälkä ja ei tehnyt mieli enää mitään sen enempiä.

Nesteet on lähtenyt liikkeelle, tänä aamuna painoa oli lähtenyt 1.8kg keskiviikko aamun painosta, eli oikealla suunnalla ollaan. (hiilihydraatit sitovat nestettä, joten ihan puhdasta nestettä on tuo kilomäärä, kun hh varastot pienenee, niin myös nesteitä vapautuu. Olen lukenut että 1g hiilihydraattia sitoo 3g nestettä, joten kyllä se painossa näkyy todella nopeasti kun alkaa tämmöisiin ruokaremontteihin). 

Se tässä palkitsevaa onkin, kun alkaa tapahtua hyvin nopeasti asioita vaikka sen tietää, että on vain niitä nesteitä. En jatkossa laita kilomääriä, koska sillä ei ole oikeastaan mitään väliä ja jotkut lukijat saattavat ahdistua kiloista, kun puhutaan ihan määrillä, sanoin tuon nyt tässä kohti siksi kun tosiaan tiedän ja tiedostan ja jokainen lukijakin varmasti tiedostaa, että sitä nestettä on tuo lähtenyt paino. Halusin kertoa miten nopeasti alkaa tosiaan keho reagoimaan tämmöiseen ruokavalio muutokseen.

Ihanaa syyspäivää sinulle sinne =)

 

 

Kommentit