KiusaaminenKiusaaminen.

Halusin puhua teille tänään kiusaamisesta. Silläkin on monet kasvot. On näkyvää kiusaamista, nimittelyä, fyysistä käsiksikäymistä, tai sitten on näkymätöntä, hiljaista kiusaamista, tästä haluan puhua ja jota tekee valitettavan usea ihminen, sellainenkin joka kovaan ääneen huutaa ettei kiusaa ja ei saa kiusata ketään...

Näkymätön kiusaus on jonkun henkilön eristämistä, huomioonottamattomuutta, vähättelyä , noteerattomuutta, ei vastata jos hän kysyy, tai puhuu ei kuunnella. Puhutaan päälle, ei ikinä kannateta hänen ideoita, jos hän menestyy tai onnistuu ei vaan sanota mitään hyvää, kannustavaa, iloitaan taasen, jos hän epäonnistuu. Ollaan vahingoniloisia. Somessa ei tykätä hänen kuvistaan, ei vastata stoireihin vaikka olisikin asiaa, ihan järjestelmällisesti vain siksi että jätetään noteeraamatta, ei siksi ettet oikeasti tykkäisi tai kerkeäisii sanoa/kommentoida. Vaan puhtaasti siksi että jokin ilkeys jotakuta kohtaan herää.

Kannattaa pysähtyä pohtimaan että miksi tämmöisiä tunteita herää, koska kerron salaisuuden: se ei johdu siitä jota jätät noteeraamatta, kiusaat, se johtuu sinusta itsestäsi. Sinulla on jokin tunne, jota kannattaisi varmaan työstää, että sinulla olisi parempi olla itselläsi.

Ethän sinä syyllisty tämmöiseen kiusaamiseen? Oletko kohdannut itse kiusaamista?

Kommentit