Italialaistyyliset lihapullat

Ihanaa keskiviikkoa just sulle 

Tarkkasilmäinen lukija saattaisi kysyä laitanko parmesaania joka paikkaan, vastaus on: en, mutta kun ostan parmesaania, teen muutamaa ruokaa, joihin sitä tarvitaan, jottei loppu jää pyörimään kaappiin. Näissä pullissa on kyllä ihanasti makua😋

Jos et halua tehdä vähähiilihydraattista, niin ohjeeseen tulisi vielä 1 pala vaaleaa leipää, ja loraus maitoa, johon leipä kastetaan. Ajaa korppujauhojen asemaa.

700g naudan jauhelihaa
1 ruukku persiljaa hienonnettuna
4-5 valkosipulin kynttä pieneksi hakattuna
1 sipuli hienonnettuna
1 kananmuna
n.1dl parmesan raastetta
Suolaa saa laittaa aika reilusti
Mustapippuria myllystä
Lurautus oliiviöljyä

Kastike:
1prk paseerattua tomaattia
Muutama rkl. Vettä huuhtomaan loput prk.
Suolaa, maistele että on sopivasti, ettei maistu valjulle.
(Ripaus sokeria)
Mustapippuria myllystä
n.2rkl sitruunamehua
n.1rkl balsamicoa
1prk kuohukermaa

Lihapullien aineet sekaisin, pyöritellään suhteellisen isoja pullia, minä tein 20kpl
Laitetaan uunivuokaan ja päälle oliiviöljyä niin että jokaisen pullan päälle tulee hivenen. Saa laittaa reilustikin.

Keitetään paseerattua tomaattia hetki, lisätään mausteet ja lopuksi kerma. Maistele että on sopiva suola. Kastikkeen tulisi maistua hieman kirpeälle, sopivan suolaiselle, ei mitenkään kitkerälle tai valjulle. Ripaus sokeria pyöristää makuja, jos et halua laittaa, ei ole pakollista.

Kaadetaan kastike pullien päälle, uuniin 225 n. 35min, kunnes on kypsiä ja ottaneet väriä. Tarjotaan spagetin kanssa tai spagetin sijaan kesäkurpitsasuikaleita tai vaikka parsakaalia.

Älä säikähdä, öljy nousee hieman pintaan, mutta annoksia kootessa pyöräytä kauhalla hieman kastiketta aina pullien alta, niin öljy sekoittuu kastikkeeseen nätisti ja on maistuvaa.

Pst, eilen kirjoitin hieman hempeää tekstiä, jos se jäi huomaamatta, niin kurkkaa ihmeessä sekin:)

Kommentit