Erityispiirteistä

Hei sinulle!

Puhutaanko vähän erityispiirteistä?

Kyselin ig:n puolella, haluaisitteko että kirjoitan muustakin, kuin ruuasta ja ihanasti sain palautetta, että mm. näistä asioista haluttaisiin kuulla lisää. Teen avauskirjoituksen, hieman siis infoa kokonaisuudesta. Jos et ennen ole lukenut blogiani.

Meidän perheeseen kuuluu minun ja mieheni lisäksi meidän kolme lasta. Meidän teini-ikäisellä on todettu Adhd, minulla on sama, todettu tuloksin 9/9 eli vaikeaoireisena, meidän ekaluokkalaisen selvittelyt on kesken, mutta hän on erityisherkkä, hänellä on aistiyliherkkyyttä ja selvittelyn aikana tullut epäily add:sta autismikirjon piirteillä, hän jumittuu ajoittain asioihin ja tunteisiin. Taperomme on hyvin vilkas ja kerkeävä, mutta luonnollisestikaan vielä en osaa hänen piirteistään sanoa.

Mielenkiintoinen paketti siis🙂 en koe, että nämä mitkään olisi ongelmia, esteitä millekkään, vaan päinvastoin vahvuuksia. Näiden kanssa, kun oppii elämään ja löytämään itselleen hyviä tapoja, niitä pystyy hyödyntämään elämässä.

Monet teistä on ihaillut ruokasuunnitelmiani ja sen järjestelmällisyyttä. Se on totta, että on järjestelmällistä, mutta kolikon kääntöpuoli on se, että minun pitää tämmöinen suunnitelma tehdä, jotta päivärytmi on minulla tiedossa, muuten unohtuisin todennäköisesti tekemään kaikkea muuta, ostaisin kaupasta vajavaiset tarvikkeet, käyttäisin luovasti jääkaapin sisältöä niin, että jostain ruuasta puuttuisi ainesosia..

Onneksi pidän suunnittelemisesta 🙂

Monet ovat myös ihmetelleet, kuinka saan lapseni syömään/maistamaan näin monipuolisia ruokia: Päiväjärjestys, rutiinit, säännöt ja rytmi on heille tärkeää. Kun jokin lukee listassa, niin silloin he syövät ja maistavat rohkeasti, koska siellähän se listassa lukee. Heille sääntöjen noudattaminen tulee itsestään sisältä päin ja ovat näistä tarkkoja.

Tästä on hyvä jatkaa. Onko teillä erityislapsia? Haluatko kuulla lisää? Haluatko kysyä jotain

Kommentit