Intialainen voikana


Heippa sinulle sinne!

Näin kanasta tulee todella mureaa ja mehukasta eikä makua puutu! Laitan aina joko illasta tai ihan viimeistään aamusta kanat maustumaan.

Tällä kertaa unohdin kauppaan tuoreen inkiväärin ja chilin, niin ne laitoin pussista, yleensä käytän tuoreita.

Marinaadi:
❤400-500g kananfileitä
❤ pala n.1cm tuoretta inkivääriä, tai n.1tl kuivaa
❤chilipalko tai ripaus pussista
❤3 valkosipulinkynttä
❤garam masalaa n.1tl tai sekoitus tämän sekoituksen mausteet oman maun mukaan. Minulla oli loppunut niin laitoin vähän fenkolia, mustapippuria, neilikkaa, kanelia,kaardemummaa.
❤kurkumaa n.1tl
❤jauhettua korianteria n.1tl
❤juustokuminaa (jeera) n.1tl
❤1 prk ranskankermaa
❤ 1/3 sitruunan mehu
❤ n.1rkl oliiviöljyä

Saksitaan broiler suupaloiksi kuppiin. Raastetaan tuore inkivääri sekaan sekä valkosipuli,  chilipalko pieniksi ilman siemeniä. Jos käytät pussista mausteet, niin sinne vaan sekaan, samaten öljy ja ranskankerma. Lirautetaan vielä sitruunan mehu joukkoon sekoitetaan kunnolla ja kansi päälle.

Kastike:
💚1 iso sipuli
💚3-4 valkosipulin kynttä
💚n.1rkl oliiviöljyä
💚rouhittua mustapippuria
💚suolaa
💚n.1tl jeeraa
💚n. 1tl cajunmaustetta
💚n. 1cm pala tuoretta inkivääriä raasteena tai n. 0.5-1tl jauhetta
💚1prk 500g paseerattua tomaattia
💚reilu pala voita (50-75g)
💚sitruunamehua kunnon luraus
💚 1prk ranskankermaa TAI kookoskermaa TAI kuohukermaa (itse eniten pidän ranskankermasta)

Ohje:
Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä kattilassa.

Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna kiehuskella hiljalleen n. 20-30 min.

Paista sillä välin kanoja pannussa niin kauan, kunnes hieman ruskistuneet ja marinaadi lähes kokonaan haihtunut pois (kippaa marinaadeineen päivineen pannulle)

Lisää kanat kattilaan kastikkeen joukkoon, lisää sitruunamehu ja anna kiehuskella n. 15min. Lisää voi ja valitsemasi kruunu eli ranskankerma,kuohukerma tai kookoskerma. Anna olla kunnes voi sulaa, tarjoa riisin, ja salaatin kera. Vhh söi kukkakaalia riisin tilalla

Minulla on tänään aihetta iloon, jos luit elämän asenteista postauksen, niin kerron että tänään sain tietää, että taas voimme todeta että huh huh, kylläpä säikäytti, mutta ei syytä huoleen! :) kivaa päivää sinulle!

Kommentit

  1. Onpa hyvän näköistä :) Osaatko sanoa voiko tällaista antaa vuoden ikäiselle lapselle? Nuo mausteet ja muut mietityttää, vaikka sanotaan että vuoden iässä voisi antaa jo samaa ruokaa mitä itse syö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!Hyvä kysymys, itse olen antanut tätä meidän neidille hänen ollessa 1v ja tykkäsi kovasti. Tämä on aika miedon makuista, vaikka mausteista, eli ei ole tulista eikä polttelevaa🙂 kivaa viikonloppua!

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)