Hei sinulle keskiviikkoon!
Meillä syötiin eilen niin hyvää lasagnettea, että kirjoitan teilekin ohjeen tuohon herkkuun. Kuva on taas tuommoinen arjen keskellä napattu ei niin kovin visuaalinen, mutta eiköhän se ihan sen oikean kuvan anna, mille tuo ruoka näyttää. Tein itselleni vhh version, joten siihen kanssa ohje tässä mukana.
Lasagneten voi ostaa myös puolivalmiina, mutta tämä on huomattavasti parempaa. Jos on kiire, eikä jaksa kokkailla, niin kaupasta löytyy ainekset, jotka vaan sekoitetaan ja vuokaan.
Lasagnette
750-800g naudan jauhelihaa
1 sipuli
valkosipulinkynsiä maun mukaan, taisin laittaa 4 kynttä
2 tlk Tölkkitomaatteja
(2 porkkanaa raastettuna )
1tlk tomaattipyrettä
n.200g sulatejuustoa
1 lihaliemikuutio
Vettä n 2 tomaattien tölkillistä
mausteita kuten: basilikaa, oreganoa, persiljaa ja herbamarea
2 ruokakermaa
1pss (tummaa) makaroonia (vhh versioon kaalia ohueksi suikaleeksi vuoan pohjalle)
Ohje:
1. ruskistetaan jauheliha kattilassa, lisätään sipuli ja valkosipuli, kuullotellaan
2. lisätään tomaatit, pyre, huuhdellaan tölkit vedellä, kipataan mukaan kattilaan. (Porkkanaraaste myös sekaan.)
3.Lisätään sulatejuusto ja mausteet, haudutellaan hetki liedellä
4. uuni 200c lämpiämään
5. makaroonit (ja toiseen vuokaan kaalit). kastike päälle, sekoitus. Kaaliversiota en sekoittanut. Makarooniversioon 2 prk ruokakermaa ja nestettä n. 1 tomaattien tölkillinen, tai niin että nestettä on reilusti, ettei vuoka kuivu uunissa. (tarkennus, makaroonit ihan vaan raakana vuokaan, siksi nesteen määrä on reippaampi.)
6. Paistetaan keskitasolla n. 1h tai kunnes on valmista.
Muunnelma: Vhh versioon kävisi myös kesäkurpitsa tai kukkakaali. Porkkana on suluissa, koska ei ole pakollinen.
Mukavaa päivää sinulle sinne =)
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentti ilahduttaa aina:)