Vhh: Tylsää ja epäterveellistä?

 Hei sinulle uuteen viikkoon


Minulla nyt taas tämmöinen vähähiilihydraattinen postaus, pahoittelut siitä, mutta se tässä nyt on aika lailla mielen päällä akuutisti. =) Lupaan kirjoittaa pian jo jostain muustakin aiheesta, mutta tämän vielä halusin sanoa. Monella on ajatus että vhh on tylsää, epäterveellistä ja jopa vaarallistakin ruokavaliota


Halusin näyttää kuvina muutamia ruokia mitä esimerkiksi olen tässä syönyt. Tämän ruokavalion voi toteuttaa niinkin, että ei mene ihan ääripäästä toiseen Minä halusin ottaa sellaisen variaation, mitä ei olisi vaikeaa noudattaa vaikka hamaan tappiin asti, eli sellaiseksi muokkasin, että tällä voisi vaikka olla koko lopun elämän.


En ole (harmi vaan) mikään ravintoterapeutti, kaikille tämä ruokavalio ei sovi joten, jos ajattelit kokeilla, niin lue asiasta, lainaa Heikkilän kirjoja, hae: vhh, karppaus, ketoilu- avainsanoilla hakuja, jne jne. niin että löydät sinulle sopivan tavan kokeilla tätä. Vhh:sta on niin monia versioita, on puolestapuhujia Atkinsin dietistä, hyvä karppauksen puolesta puhujia, on ketokarppaajia ja ja ja... Tai sitten on vain niitä, jotka karsivat vain fiksusti ruokavaliostaan pois juttuja, kuten sokerin ja valkoiset jauhot... Vähän mitä tältä haluaa, niin sen mukaan on mentävä.

Itselleni tärkeintä on se, että ei vähennetä niitä ruoka-aineita ihan täysin, en halunnut "rasva dietiksi" puhuttua variaatiota, enkä sellaisia, joita ei voisi jatkaa tosiaan vaikka aina. Jossain kohti tulen lisäämään hieman hiilareita, sen teen niin että lisään täysjyvää, 100 % ruisleipää tms niin että päivän hh:t pysyvät kumminkin sellaisella tasolla joka minua miellyttää. Luulen, että tulee jatkossa olemaan siellä 70-80g/pv tai jotakin tähän tyyliin. Mutta nyt menen siis hyvn tiukoilla, kumminkin sallien monet sellaiset kasvikset, jotka tiukemmissa variaatioissa olisi kiellettyjen listalla.

(Sen vielä lisään, että jos salitreenit tai  HIIT treenit  ei ota kulkeakseen, niin sitten minun on jokin pieni hiilarihomma johonkin kohti päivää lisättävä, mutta en tee sitä ainakaan tässä kohti).


Kivaa päivää sinulle.

Kommentit