Oodi kesäkurpitsalle ja helppo resepti

 Heippa vaan


Näin se kului tämäkin aamu nopeasti, lapset aamupalalle, pojat kouluun, ulkoilut, piirtelyt, välipala valmiina jääkaapissa maustumassa (Mansikkarahka) ja lounas syöty. Taapero nukuttelee päiväunille, joten minulla on hyvin aikaa kirjoittaa teille kesäkurpitsasta =) Oli kyllä sellainen aamu, kun taapero olisi halunnut mennä morjestamaan naapuria, joka ei ollut kotona... sen tietää, hän heittäytyi maahan makaamaan ja kiukuttelemaan ja sitten kun otin hänet kantoon, että mennään sisälle, niin siitäpä se riemu ratkesi. onnea on värikynät ja paperi =) Niihin kun sain hänen huomion, niin loppui kiukku ja lounaan laitto minulle oli helppoa.

Kesäkurpitsa on ihan äärettömän hyvä kasvis. Sitä on helppo lisätä melkein ruokaan, kuin ruokaan. Kunhan kunnolla hauduttaa, niin että kesäkurpitsasta tulee pehmeä ja on imenyt kaikki hyvät maut itseensä. Jos sinulla on huono kokemus ko. vihanneksesta, niin todennäköisesti olet syönyt sellaista inhottavasti narskuvaa, liian vähän kypsennettyä yksilöä =)

Usein laitan kesäkurpitsaa ainakin seuraaviin ruokiin: (Kasvis)lasagne, monet pastat, joihinkin keittoihin, kasvissosekeittoon ja ja ja... tätä voi käyttää niin moniin. Mutta nyt tein sellaisen Jauheliha-kesäkurpitsavuuan, joka oli todella hyvää ja sen reseptin jaan sinullekin. Tämä oli tämmöinen ideointi, kun mies ei voi syödä kaalia ja ruokana olisi ollut kaalilaatikko (nam), mutta nyt kun mies on yöt kotona ja hän ei saa työpäivän aikana kunnolla syödäkseen, niin pitää olla hänellekin ruokaa, kun illalla kotiin kömpii.

Jauheliha-Kesäkurpitsavuoka (VHH, gluteeniton, munaton ja ton ton ton)

3 kesäkirpitsaa

2 sipulia

jauhelihaa

lihaliemikuutio

1 prk ruokakermaa

tilkka vettä

mustapippuria

Kebabmaustetta

ripaus suolaa

Ohje:

Suikaloi pieniksi suikaleiksi kesäkurpitsa ja sipulit.

Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla, lisää lihaliemikuutio ja ruokakerma, huuhtele kermapurkki tilkalla vettä, lisää pannulle.

Levitä vuoan pohjalle 1/2 kesäkurpitsoista, ripottele päälle suolaa ja pippuria, sekä maun mukaan kebabmaustetta.

laita jauheliha-kerma sekoitus vuokaan ja lisää loput kesäkurpitsoista. ripsauta vielä vähän suolaa päälle.

Paista uunissa 200c n. 2 tuntia.

Jos haluat (minä tarjosin lapsille ja miehelle) paistetun riisin kera. Salaattia kylkeen ja raejuustoa, niin kyllä maistuu. Tuore leipä tietenkin kruunaa koko vuoan.


Sellaisia tänään täällä, aurinko paistaa ja syksyn haistaa, joten mikäs tässä ollessa =) Mukavaa viikkoa sinulle, nautitaan pienistä iloista ja asioista.

Kommentit

  1. Minä rakastan kesäkurpitsaa. Täytyykin muistaa ostaa ja herkutella. Se kun käy melkeinpä mihin tahansa ruokaan.
    Maukkaita herkkuhetkiä ja iloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😄 totta. Todella käy mihin vain! Kiitos ja samoin sinne, mukavaa alkavaa viikkoa huomiselle!

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)