Blogit.fi

keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Hyvää VIHApäivää 16.9.

 Hei sinulle sinne

Hyvää vihapäivää. Vietän tänään sellaista. Tuskin sellaista on kalenteriin merkitty eikä varmaan muutenkaan mihinkään yleiseen allakkaan, mutta minulla on sellainen tänään 16.9. Kuuluukohan tänä päivänä syödä jotain erityistä, niin kuin laskiaisena laskiaispullia ja Runebergilläkin on omat torttunsa. (?) Ehkä ihan perus suklaa voisi toimia paremman puutteessa.

Vihaan tänään kaikkea, minua suututtaa kun ulkona sataa, minua suututtaa, kun meni ihan säädöksi yhdet lääkäriajat, niin juu ja puhumattakaan ajasta, joka oltiin varattu, mutta ei ollut minulle asti infottu ja se muuten olisi ollut tänään se aika... Taisin sanoa vähän äreästi puhelimessa hoitajallekin jotain.

Olen aamusta asti ollut hyvin äreä, heräsin kai väärällä jalalla, vai miten se nyt sanotaankaan... Olen harvoin tällä tavalla vihainen, harvoin olen koko päivän mörkönä heti herättyäni. Olen kun kapinoiva lapsi, joka huutelee etten halua siivota tänään, en todellakaan halua pestä pyykkiä tai edes tehdä ruokaa. Silti laitoin pyykinpesukoneen päälle kiltisti ja keittiökin siistiytyi ja lounas oli ajallaan. Taapero on nukuttelemassa päiväunille, eli aikataulussa ollaan, vihantunteistani huolimatta. Minulla on jokin sisäinen kapina täällä menossa. Haluaisin vain kiukutella samalla tavalla kuin uhmaava taapero, josta eilen kirjoitinkin pienen pätkän.

Tässä makoilen nyt sohvalla läppäri sylissä ja kirjoitan tätä tekstiä ja mieleni mutisee niin, että minulla on kulmatkin kurtussa kun olen niin vihainen. Onkohan jokin kuukausikierto nyt tietyssä vaiheessa tai jotain, mene ja tiedä, mutta ehkä minun pitää hetki miettiä että mikä ihme se minut saa näin vihaiseksi tänään, ehkä kohta kuulostelen itseäni kaikessa rauhassa ja kysyn itseltäni että mikä minulla oikein on hätänä. 

Näin vain totean, että tämä on elämää, vihan tunteet ja ärsyyntyminen, turhaantuminen ja kaikki muutkin tunteet kuuluu elämään. Vaikka eläisi millaista elämää, vaikka olisi millainen elämäntilanne meneillään, niin kaikki tunteet meillä on ja ne on ihan sallittua tuntea ja sanoa ääneen. Välillä kun mörköilee, niin jaksaa taas olla iloinen ja hyvällä tuulella.

Mukavaa vihapäivää sinulle, kyllä se aurinko taas paistaa sisäisesti huomenna, vaikka ulkoisesti sataakin ja myrskyäkin ne kai on luvanneet.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)