Uutispimennossa on hyvä olla

 Hei sinulle lauantaihin! 

Uutisia, uutisia ja uutisia. Joka puolella tarjolla uutta luettavaa mitä maailmalla tapahtuu...Minulla on tapana olla aika-ajoin kokonaan uutispimennossa. Tämä tarkoittaa sitä, että en lue uutisia lainkaan, tai lähes lainkaan.


Ensimmäisen kerran päätin että en lue uutisia ollenkaan, oli v. 2010, koska joka puolella oli kamalan negatiivista uutisointia ja vain tietystä näkökulmasta ja monet asiat oli jopa vähän vääristeltyjä tai koitettiin saada huomio kiinnittymään muualle, kuin mihin se olisi ollut aiheellista kiinnittää. Tuolloin en lukenut uutisia lähes kahteen vai jopa yli kahteen vuoteen. 


Entiselle jokaisen uutispalvelun suurkuluttajalle alku oli aika vaikea. Olin tottunut lukemaan uutisia monesta paikasta ja useasti päivän aikana. Tähän kumminkin tottuu ja huomasin että voin itse huomattavasti paremmin kun en ihan kaikkea lue.


Ensin ihmiset ympärilläni oli ihmeissään kun sanoin että en lue uutisia. Se herätti huvitusta ja jatkokysymyksiä. Kun sanoin, että voin paljon paremmin, kun en tiedä ihan kaikkea, mitä maailmalla tapahtuu, riitti vastaukseksi.


Nykyään uutistulva on aivan valtava. En sulje silmiä sille mitä missäkin tapahtuu, en vaan voi kaikille asioille mitään enkä tämän vuoksi halua ihan Kaikesta lukeaaan. Mieheni kertoo minulle aina jos on jotain tärkeää tai kiinnostavaa ollut uutisissa ja se riittää minulle tietona. 


Nykyään minulla on tietty uutisvahti, joka laittaa minulle uutisotsikoita puhelimeen. Nämä katson, enkä niistäkään edes kaikkia ja harvoin avaan uutista, koska minulle riittää pelkkä otsikko...Olen huomannut että minulla on vapautunut ajatuksia ihan huomattavasti muuhun, kuin mitä maailmalla tapahtuu. Sellaisiin tärkeisiin oman vaikutuspiirin asioihin. 

Yritin tässä yksi päivä tietoisesti lukea uutisia ja olin ihan puhki jo ennen puoltaväliä otsikoita. En jaksanut lukea edes niitä uutisia, mitkä olin avannut välilehtiin, koska jo pelkät otsikot saivat ajatukseni solmuun :) huh huh, sitä ihmettelee miten olen joskus lukenut monesta eri paikasta tyyliin kaikki uutiset ja monta kertaa päivässä..  Näin on hyvä ja uskon että oma hyvinvointini ja iloisuuteni on lisääntynyt uutisumpion myötä.


Luetko sinä uutisia vai oletko jättänyt tietoisesti lukematta?

Kommentit

  1. Mukavaa sunnuntaita ja tuo uutispimento on niin hyvä asia. Minä todella harvoin kuuntelen uutisia tai katselen. Ne ovat niin ahdistavia ja tärkeimmät tulevat kuitenkin pakostakin katsottua tai luettua. En silti tunne itseäni mitenkään poikkeavaksi. Rajansa kaikella. Siispä teen niinkuin minulle on hyväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin samaa mieltä tuosta ahdistavuudesta! taas löytyi yhtymäkohta meidän toiminnoissa:) Uskon todella että ihmisen kannattaa tehdä niin, kuin itselle hyväksi on. Olen ymmärtänyt että nykyään on useita muitakin, jotka tietoisesti jättää uutisia pienemmälle, toisin oli tuolloin kun ekan kerran päätin jättää uutisoinnin katsomatta. Kivaa päivää sinne:)

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)