Torissakin liikkuu huijareita

 Hei sinulle uuteen jokseenkin sateiseen viikkoon.

Kuvan kahvi ei liity tapaukseen =)


Nyt kirjoitan aiheesta, joka saa minut ärsyyntymään. En käsitä miten jotkut ihmiset voivat huijata toisia ja oikeuttaa itsensä ottaman toiselta rahaa perusteetta. Meillä on tässä ihan muutaman viikon sisään torin kautta tehdyistä kaupoista pari vähän huonoa kokemusta. Tori.fi sivustoa en tietenkään mollaa, siellä on myyjinä yksityisiä ihmisiä ja kaiketi yrityksiäkin, mutta mukaan mahtuu myös huijareita.


Ensimmäinen huijaus

Joka ei ole niin vakava, mutta ärsyttävä tapaus kumminkin. Ruohonleikkuri, teimme kaupat semmoisesta, hyvä kuntoisesta ja piti olla täysin kunnossa, haimme sen kauempaa. Muutaman kerran toimikin oikein hyvin, mutta yhdellä kerralla miehen käynnistäessä sen, niin vetonaru jäi pitkäksi eikä kelaantunut enää sisään, kuten kuuluu. Pieni juttu, näitä kelojahan menee, mutta mieheni purkiessa hieman leikkuria oli nähtävissä, että tämä jousi oli mennyt jo aiemmin poikki ja sinne oltiin tehty "tee se itse"- patentti. Mielestäni myyjän olisi tullut kertoa siitä, että on korjannut jousen kertaalleen, että ei anna takuuta kestääkö kauaa vai ei. Jousi ei paljoakaan maksa, muutaman kympin, joten asiasta mainitseminen ei olisi vaikuttanut ostopäätökseen, mutta jättipä kertomatta. 


Toinen huijaus, jossa rahat meni ja tuotetta ei tullut.

Toinen huijaus on luokassa törkeä. Meidän oli tarkoitus ostaa toinen kahvinkeitin, ensinnäkin koska meidän nykyinen keitin ei ole kovin hyvä ja toisekseen pojan rippijuhlissa olisi ollut hyvä olla kaksi keitintä. Mieheni tutki myynti ilmoituksen, he viestivät, jopa soittivat, keitin ei ollut kympin tai kahden arvoinen. Myyjä vaikutti oikein asialliselta. Sovimme kaupat, mies siirsi rahat ja paketin piti lähteä samana päivänä postin kautta meille. Vaan ei, eipä tullut pakettia. Mieheni koitti soittaa, ei vastausta. Laittoi viestiä, ei vastausta. Useiden päivien jälkeen tuli viesti, että on ollut sairaalassa ja pahoittelut ja lupasi laittaa postiin kolmen päivän sisään. Ei pakettia... Soitto, ei vastausta, ei viestiin vastausta... Mieheni laittoi viestin että voi palauttaa rahat. Ei vastausta... Ei ole tullut rahoja eikä keitintä.


Jotenkin en oikein jaksa ymmärtää epärehellisyyttä tämmöisissä asioissa. Miksi vaivautua, miksi joku voi oikeuttaa itsensä hujaamaan toiselta rahaa ihan vaan huvin vuoksi. Jotenkin en oikein ymmärrä. Ärsyttävää ja saa ainakin minut miettimään että eikö tämmöisillä ihmisillä ole sellaista, jota omaksitunnoksikin kutsutaan. Onko sinulla vastaavia kokemuksia?

Kommentit

 1. Nämä on niin kurjia juttuja ja harmittaahan nämä niin vietävästi.
  Silti ihanaa uutta viikkoa ja onnea seuraavissa kaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kyllä nämä harmittaa, varsinkin kun jotenkin haluaa uskoa ihmisten vilpittömyyteen. Parempaa onnea tosiaan seuraavilla kaupoilla, jos vielä jotakin sieltä kautta tulee ostettua.

   Mukavaa viikkoa sinnekin:)

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)