Treenaan, mitä siis teen?

Hei sinulle sinne perjantaihin.

Monet ovat kysyneet että mitä ihan konkreettisesti teen, kun treenaan nyt sitten. Minäpäs kerron, en ole mikään alan ammattilainen, joten sinulla voi olla eri näkemys millainen on hyvä treeni, minulle tämä on oikein hyvä ainakin tällä hetkellä. Se on oikeastaan se ja sama miten liikkuu, (mitä lajia harrastaa), kunhan vaan löytää sen mistä itse tykkää ja mitä voisi kuvitella tekevänsä ihan vaikka nyt ja sitten vuoden tai vaikka kahdenkin päästä (toki lajejahan voi vaihdella aina kun sille alkaa tuntumaan), mutta ymmärsit pointin, liikuntamuodosta pitää tykätä, että sitä jaksaa veivata säännöllisesti.

Treenisuunnitelmanihan näyttää tälle:
Ma Hiit (peppu palamaan 365 treenit)
Ti: Kotisali (kerron alempana mitä liikkeitä ja miksi)
Ke: Hiit (peppu palamaan 365 treenit)
To Kotisali (liikkeet alempana)
Pe: Hiit (Peppu palamaan 365 treenit, tämä on yleensä nykyisin Core eli keskivartaloon keskittyvä treeni, mutta teen vielä itse jotain nopeatempoisia liikkeitä lisäksi, jotta tulee hiki pintaan)
La Kotisali
Su lepopäivä

Näin, no ensinnäkin Lähtökohtana se, että jos keho on kovinkin väsy kovan treenin, unetomuuden jne, jäljiltä, niin sitten liikutaan vähän kevyemmin, eli en vie itseäni ihan piippuun sitten sellaisina päivinä.

Noihin Peppu palamaan 365 treeneihin sisältyy paljon erilaisia liikkeitä voimanauhan kanssa, (yleensä n. 6 liikettä per treeni ja niitä tehdään 4-6 kierrosta eli siinä kyykätään, otetaan askelkyykkyjä, askel viereen, jalanveto taakse, vuorikiipeilijä, lankutus jne jne. eli todella monipuolisia liikkeitä, jotka ottavat isoihin lihasryhmiin ja nopealla tempolla tehtäviä, sen vuoksi ovat tehokkaita. (suosittelen). Ne treenit vedetään syke korkealla videon mukaisesti. Todella monipuoliset ovat nuo. Näinä päivinä hiki virtaa kyllä ihan toden teolla. Nämä treenit kestävät n.20-30 minuuttia

Kotisalilla minulla on nyt sitten siis sellainen kuntokeskus. Minulla olisi aivan loistava minulle aikoinaan tehty kolmijakoinen saliohjelma, mutta nyt olen tehnyt niin, että keskityn isoihin lihasryhmiin ja olkapäihin, eli teen koko kropan kerralla joka kerta.

  • Teen joka kerta hauikset, ihan hauiskääntönä kunnon painoilla kolmen sarjoissa joissa toistoja on 10-15 tämä pätee näihin kaikkiin liikkeisiin, eli kolme sarjaa ja toistoja on sen 10-15
  • Vastapainoksi hauiksille ojentajat, teen sen ylätaljassa
  • Reisilihakset molemmin puolin (eli etureisi ja takareisi)
  • ylätaljassa selkälihakset isolla tangolla leveällä otteella sekä taakse että rintaan vedoilla molemmat omina sarjoinaan.
  • Soutu
  • Sotilaspunnerrus
  • Pekdec vai miten kirjoitetaankaan (hih) Raivostuttava liike, mutta todella tehokas
  • Vatsat Rutistuksina painoilla
  • Pystypunnerrus
Näin, sitten välillä teen  jalan työntöjä taakse ja sivuille painoilla jalkaremmiä hyödyntäen. Sitten kun saan hommattua vapaita painoja, muuttuu hieman ohjelmani, eli silloin tulee ainakin vipunostot sekä kulmasoutu mukaan, ehkä kyykyt/Maastaveto ja sitten pitää katsoa että miten tuon muun ohjelman kanssa, että jaottelenko jotenkin tai vaihdanko jotakin jotenkin muuten tehtäväksi jne. Tämän nyt luulisi olevan aika hyvä näin kotioloihin =) Koitin jakaa ylä ja alakroppaan, mutta mielestäni se oli liian nopea treeni, joten päädyin tähän. Tuon ohjelman läpivienti kestää 35-40 minuuttia + alkulämmöt

Meidän naisten ei pidä pelätä lisätä painoja ihan reippaastikkaan, ei me mitään kamalia lihaksia saada vaikka kovilla painoilla treenaisimmekin. Sen sijaan, että tekee pienillä painoilla monta toistoa on tehokkaampaa jos lisää painoja ja tekee vähemmän toistoja. Itse teen yleensä niin että teen 10 toistoa, pieni tauko, taas 10 toistoa ja sitten tauko ja viimeisellä teen 10-15, monesti jo 8 jälkeen viimeisellä kierroksella alkaa olemaan jo ihan hapoilla, mutta jaksaa jaksaa vielä muutaman =)

Minua on alkanut polttelemaan sellainen joku Aktiivisuuskello tai jokin, joka mittaisi sykettä, unta, treenejä jne. Olen jo hieman tutustunut ja ainakin Suunnolla ja Polarilla on aika hyvän oloisia kelloja tähän tarkoitukseen, minun pitää lisää vielä tutustua asiaan. Jos sinulla on jokin hyvä käytössä, niin saa suositella.

Kommentit

  1. Hyvin säännöllisesti kyllä kuntoilet viikossa. Otatko joskus useamman lepopäivän? Voisin kuvitella, että arjen muut askareet kuormittavat myös kuntoilun lisäksi ja lepo voi olla joskus tarpeen myös muulloin kuin sunnuntaisin. Olen itse kotona jumppaillut paljon koronan takia mutta kohta ilmeisesti työpaikalla myös voi koska yrityskuntosali olisi valmisteilla. Toivottavasti tulee kuntosalilta tuttuja laitteita sinne, että voi myös niillä harjoitella. Kotona on lähinnä ollut käytössä vastuskuminauhat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Kiitos paljon kommentistasi. Nykyään joudun pitämään vapaata hieman enemmän. Huomasin että aika kovat oli keholle nuo ja vain yksi palautumispäivä. Nykyään kun vielä teen fyysistä työtä keho selvästi pyytää palautumispäiviä enemmän. Olen lisäksi ottanut nyt kehon huoltoa, eli ihan venyttelyitä, löysiä kävelyitä jne, eli vähän palauttavampaa meininkiä mukaan. Kiva kuulla että sinä myös olet kotona treenannut =) Rohkeasti vaan tutustumaan vaikka olisi uusiakin laitteita, kyllä niiden käyttö nopeasti onnistuu.

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)