Syömisestä sananen

Heippa sinne.

Syöminen, luulisi sen olevan sellainen aika simppeli juttu. Mutta se ahaa elämys, kun yhtäkkiä huomaat että syötkin liian vähän?!? Tai liian paljon, silleinkin voi olla. Mutta minulla kävi nyt niin, että kun olen aikaslailla kiinnostunut tästä ruuasta ylipäätänsäkin ja ravinnosta, hyvästä olosta jne, niin aloin tutkimaan että juu paljonkos se oikea annoskoko onkaan. Asia ei ole niin simppeli kuin sen luulisi olevan.

Lautasmalli
Kun mietitään lautasmallia, niin saako annos olla kukkurallinen, vai kuuluuko sen olla tasainen ja puolet lautasesta? Niin, ja minkä kokoinen on oikean kokoinen lautanen. Lautaset meillä on oikeankokoisia n.20cm halkaisijaltaan, (kyllä, mittasin sen), mutta oivalsin että syön aivan liian vähän nykyään. Tällä liikuntamäärällä, jos ei elimistö mene solmuun, niin ei sitten milloinkaan. Ellei se ole mennyt jo.

Omat kylläisyyssignaalit
Olen kuunnellut omaa kylläisyyttäni ja itseäni tässä, mutta luulen että se on nyt ollut jotenkin varovainen se sisäinen ääneni. Punnitsin tänään ruokani, laitoin edelleen liian vähän ruokaa lautaselle, mutta hyvä alku. Tuntui hurjan paljolta tuo määrä, niin en laittanut koko annosta joka kuuluisi grammoina olla. Kuva vähän hämää, koska tuo oli kyllä iso annos kun se siinä edessä oli. (ruokajuomana oli vesi ja leipää en syö ruualla, ellei ole keittoa).

Grammoina punnittuna
Otin ja kirjoitin ylös mitä kuuluu syödä grammoina minkäkin verran ja tovin nyt sitten punnaan ruokani, jotta saan annoskoon oikeaan kokoon. Samalla seuraan kuinka käy painoni kanssa ja miten muuten olon kanssa käy. Ihmiskoe kai se on tämäkin =) tulen aika ajoin tästä nyt sitten raportoimaan miten oikein käy kun isonnan annoksia. miten käy olojen, painon ja treenaamisen kanssa.

Onko sinulla samaa ongelmaa puoleen tai toiseen? Onko aihe mielestäsi kiinnostava?
Instasta minut löytää: @lastenjahellan

Kommentit