Taaperon touhuja ja päivärytmi

Hei sinulle

Meidän taapero on 1,5 vuotias, ajattelin kertoa hänen tavallisista päivän touhuista, ja rytmistä sekä rutiineista hieman.

Päivärytmi menee suunnilleen näin:

klo 7:30-8.30 Huomenta, touhut alkaa, hän haluaa välittömästi aamupalaa, joten suuntaamme suoraan keittiöön, jossa hän saa aamupalaa. Neiti syö ihan itse. Hän on sormiruokaillut sieltä asti, kun osasi itse istua pöydässä, joten on jo taitava syömään ihan itse. Jos yritän joskus syöttää, hän kääntää pään pois ja tuhahtaa, ettei tarvitse, kun hän itse.

Aamiaisen jälkeen suuntaamme aamupesuille

Klo 9-10 maissa lähdemme ulos touhuamaan. Ihmettelemme lintuja, teemme hiekkakakkuja, saatamme käydä pienellä kävelyllä ja usein ihmettelemme postilaatikkoa. Nyt taaperomme lempi asioita on myös meidän pihassa oleva leikkimökki, siellä kukkuu leikki oven raosta on kivaa.

klo 11.30- 12 aikaan on lounas. Taaperomme on jo tässä kohti todella nälkäinen, aina kun kysyy onko nälkä hän sanoo ON!

klo 12-14 välillä on päiväunet, kun olemme siistiytyneet lounaalta, vaihtaneet vaipan niin laitan hänet vain sänkyyn jonne hän nukuttelee itse itsensä.

14-14.30 välipalaa, kun neiti herää, hän haluaa hetken sylitellä ja kun siitä on valmis hän haluaa heti välipalaa, hänen on nälkä.

Tässä välissä on sisähommia, yleensä hän tyhjentää kaikki lelukopastaan lattialle, hoitaa omaa nukke vauvaa, auttaa minua pyykkihommissa, pyytää pipsapossua telkkarista. Kuuntelemme musiikkia ja hän tanssii mielellään.

n. klo 16 lähdemme ulos ennen iltaruokaa, samat touhut kun aikaisemminkin ulkona

klo 17-18 välissä jotakin syömme iltaruuan. Taas hänellä on kova nälkä ja syö itse

Tässä on taas joko sisä leikkejä tai sitten menemme vielä ulos

n. klo 19- 19.30  iltapala, iltapesut, ja nukkumaan. Tässä sama kuin päiväunilla, kun iltatouhut on tehty, hän menee itse sänkyyn nukuttelemaan ja nukahtaa sinne ja nukkuu aamuun asti.

Lempi puuhia

Taaperomme rakastaa ruokaa, hän tykkää syödä kaikkea mitä eteen vaan antaa. Jos on oikein hyvää ruokaa, hän vaan nyökkyttelee ja hymisee. Muuten hän vaan nyökyttelee hyväksyvästi, kun on maistanut mitä tarjolla on. Aina kun leivon,
on tyttö ylin taikinan maistaja. Hän maistaa joka kerta että mitä leivon=)

Minun korulipas on hänen aarrearkku. Tuon tuosta käy hakemassa sen ja tutkii sisältöä sekä pukee itselleen koruja. Nukkea ja nalleja hän hoitaa mielellään, hän tanssii niiden kanssa, halailee ja suukottelee. Taaperomme on ihastunut kaikkiin kovaäänisiin autoihin, sanoo aina "möm möm, auto" kun näkee jonkin auton huristelevan ohi =)

Koirallamme ja neidillä on yhteissopimus. Tyttö hakee usein pöydästä häneltä jääneen leivän tms, syö siitä vielä haukun tai kaksi ja vie loput koiralle. Koira on tyytyväinen.

Taaperomme muuten rakastaa kaikkia mekkoja, jos häneltä kysyy laitetaako mekko, niin aina vastaus on ilahtunut joo =) Hän myös on katsonut isoveljiltä mallia, kun ne hyppivät  hiekkalaatikon reunalta, kasvimaan yli tms. niin tyttökin yrittää kovasti hyppiä jostakin samalla tavalla kuin veljet.

Sellaisia puuhia meillä. Mitenkäs teillä rytmit? Entäs mielipuuhat?

Kommentit