Räjähtävä aloitus viikolle!


Täytettyä leipää välipalaksi

Hei sinulle.

Meillä lähti eilen viikko vahvasti käyntiin! Meidän jokseenkin rasavilli taapero sai nyt sitten ensimmäisen aivotärähdyksensä. Olin teinin huoneen ovella hänelle puhumassa, kun olohuoneesta kuului kopsahdus ja taapero makasi huutavana lattialla. Hän oli tullut meidän tv-tasolta alas, johon hän toisinaan kipeää, kun vaan silmä välttää. Ei käynyt onneksi pahemmin, oli aika tokkurainen ja väsynyt, nukahti hetkeksi minun syliini ja sitä rataa. Ei ole kyllä näin rauhallinen ollutkaan vielä koskaan, joten jos jokin positiivinen sitten siitäkin.

Tein eilen välipalaksi täytettyä leipää, kas kuva tässä myös olkaat hyvät. Leivoin leivät itse. Laitan ohjeen mukaan myös. Mutta eskarimme ei nyt tykännyt kun en leikannut leipiä kolmion muotoon, kuuluuhan täytetyt leivät olla kolmioleipiä =) silti kyllä söi kaksi kappaletta ja lopun joka jäi iltapalalle söi puoliksi teinin kanssa.

Leipää 2 kpl:
5dl vettä
n.2tl merisuolaa
1tl sokeria
1pss kuivahiivaa
Näin vaan pituudelta halki
n.2dl ohrahiutaleita
n.2dl rahkaa
jauhoja n. 9-10 dl (saatoin laittaa 11 desiäkin=)
Öljyä

Ihan vaan kaikki sekaisin ja vaivataan kunnolla. kohotetaan, leivotaan leiviksi mielellään niin, että tee levyjä 2 kpl, jotka sitten käärit rullalle ja muotoilet leiviksi. Jauhoja päälle ja terävällä veitsellä viiltoja pintaan, kohotus. Paistetaan uunissa alatasolla 225c n.25 minuuttia.

Täytettyyn leipään sisälle:
Ruohosipulituorejuustoa molemmille puoliskoille
Juustoa
Kinkkua
Salaattia
Paprikaa
Kansi päälle ja leikataan paloiksi. Tarjotaan mehun tai smoothien kanssa. Varmasti kaakaokin käy. Itse join kahvia kyytipoikana.

Kuskaamista ja hillumista
Leivät uunista tulleina
Vein tänään mieheni toiseen kuntaan, josta työkaveri tuli nappaamaan hänet kyytiin, kun nuo julkiset tuntuu kulkevan nyt vähän huonosti. Aikatauluihin ei sopinut mitenkään, että julkisilla olisi mennyt. Taapero nukahti kyytiin ja nukkui siis ennen lounasta jo päiväunensa. Pienen levon otti kyllä oikeaan aikaan, jolloin normaalisti nukkuukin, mutta vain pienen.
Kun tulin kotiin sieltä vienti reissulta, niin kerkesin olla max. 20 minuuttia kotona, kun jo oli täällä eskarilla ja teinillä jokin ihan ihme ralli päällä. Jouduin vähän ojentamaan, että nyt sitten riittää. Uskoivat heti ja hommat taas sujui, mutta harmitti että heti taas jouduin komennuspuuhiin.

Wilmaan palautetta
Teinille tuli Wilmasta viestiä, että matikankoe meni penkin alle, joitain tehtäviä on biologiasta palauttamatta ja sitä rataa…Teini hermostui, kun taas jotakin negatiivista palautetta saa osakseen ja lähti ulos tuulettamaan vähän tunteitaan. Kun palasi niin sanoi, että hän on oikeasti tehnyt tehtäviä ja luuli että kaikki tehtävät on hoidettu. Eikä ymmärtänyt miksi sai huonon numeron kokeesta, koska hän kyllä osaa ne laskut. Minä tiedän, kun vieressä olen ollut, joten olimme yhtä hämmästyneitä molemmat, niin matikan kokeen arvosanasta kuin tehtävien rästistäkin.

ADHD ja kotikoulu
Selvittelemme siis asiaa ja koitamme keksiä keinon, kuinka kaikki tehtävät tulisi huomioitua, kun osa tule tänne, osa sinne ja osa vielä jonnekin muualle. ADHD tekee vielä osan siihen, että on paljon vaikeampaa huomioida kaikki, jos tehtävienannot tulee useasta kanavasta. Silloin kokonaisuus saattaa jäädä vähän hämärän peittoon ja osa tehtävistä jäädä. Se tekee sen, että vaikka kuinka yrittää, tulee se epäonnistumisen tunne, kun jotakin on unohtanut katsoa tai ei ole huomannut katsoa jostain toisaalta tehtäviä. Kehuin Teiniä ja sanoin että tiedän hänen tehneen parhaansa. Matikan koe kyllä pyydetään, jos saisi tehdä uudelleen, koska ne laskut oikeasti laskee kuin vettä vain. Jos koe tilanne on tuntunut jotenkin haastavalle sitten ja mennyt vaikka lukkoon.

Toivokaamme tälle päivälle rauhallisempaa jatkoa viikkoon =) Hauskaa päivää, ei oteta sitä niin vakavasti =)  PST. jos et vielä kerinnyt huomaamaan, niin viime postauksessa jaoin todella hyvän pizzapohjan=)

Kommentit

  1. Huh, on teillä ollu monenmoista! Onneks pienelle ei tullut mitään pysyvää vammaa tms! Lapset on kyllä niin käsittämättömän nopeita, joskus vahinkoja vaan sattuu.

    Onko opettajien mahdollista huomioida teinin adhd ja antaa läksyt jotenkin selkeämmin jaoteltuina? Oon kuullut että joissain paikoin nämä jutut huomioidaan tosi hyvin.
    Kirjaahan se on saada huonoa palautetta kun on yrittänyt kovasti.

    Aurinkoa viikkoonne!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi:) totta ne on ihan yber nopeita. Ei aina pysy perässä mitenkään huh. Onneksi vain harvoin sattuu mitään pahempaa<3

      Kiitos vinkistä. Minun pitänee ottaa yhteyttä opettajiin että josko voisivat selkeämmin merkata nämä niin ei olisi noin haastavaa tuo ja varsinkin kun panostaa nyt tosi reippaasti kouluun niin negatiivinen palaute ja säätäminen vie motivaatiota oikein urakalla...

      Aurinkoa myös sinne paljon viikkoon<3

      Poista
  2. Moi! Hyvännäköisiä leipiä, täytyy kokeilla muulle perheelle kun itsellä on keliakia. Löytyisikö sinulta hyviä gluteenittomia leipäohjeita kun olen huomannut sinun ostavan gluteenittomia jauhoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva kun kommentoit ja mukavaa kun pyysit ohjetta!. On minulla hyvä luotto ohje gluteenittoman leipään laitan linkin:
      https://lastenjahellanvalissablogi.blogspot.com/2019/07/kotiaitiys-ja-pari-leipaohjetta.html?m=1

      Sitten tuolla samalla ohjeella saa hyviä sämpylöitä niin että muutoin samat aineet mutta jauhoja näin:
      1dl maissijauhoja
      1dl riisijauhoja
      (Jos allergia antaa myöden niin 2rkl->kukkurallista,talkkunaa)
      Ja loput jauhoista Semperin karkeaa tai hienoa. Jätetään taikina löysäksi. Lusikoilla nostellaan pellille keoiksi. Kohotetaan ja paistetaan 225 n. 20 min.

      Poista
  3. Linkkihän ei näyttänyt olevan Klikattavaa muotoa:) joten jos sen kopioi tuosta :)

    Kiitos vielä sinulle ja voisin muutenkin nyt noita gluteenittomiakin ohjeita vähän alkaa lisäilemään,kun leipiin sekä sämpylöihin jos jonkinmoisia kokeilultakin on tullut tehtyä:)

    VastaaPoista
  4. Kiitos blogistasi :) tulen aina niin hyvälle tuulelle kun luen sitä, on mukava kun kerrot rehellisesti arjestanne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos<3 Tämä oli ihanasti sanottu ja minulle tuli todella hyvä mieli:) mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
    2. kiitos :) sinnekin oikein mukavaa viikonloppua! minun on pakko sanoa että sinun blogisi on lohduttanut niin paljon minua korona-aikana, että sitä täytyy katsoa aina päivittäin :)

      Poista
    3. Paljon kiitoksia:) tässä oikein herkistyin kun niin kauniisti oli sanottu<3

      Poista
  5. Sen lisään vielä että jos blogikirjoitukseni lohduttaa, ilahduttaa tai tuo vertaistukea yhdellekin kanssaihmiselle niin silloin koen asian todella tärkeänä<3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)