Perheelle ruokaa 2,63e/ateria

Hei sinulle Aurinkoiseen lauantaihin!

Se oli eilen taas perheemme viikkokauppa. Laitan tähän ruokalistan ja välipalavinkkiä. Hintaa kauppakassille tuli 118,75 e, josta ruuan osuus oli 91,63e, tämän kun jakaa 7 päivällä ja 5 aterialla niin hinnaksi saamme 2,63e/ateria. Mielestäni se on edukas aterian keskihinta

Tuossa on mukana nyt viikonloppuherkkuja ja kahvia sai edullisesti niin ostin kaksi pakettia.

Ruokalista näistä aineksista:
Jauhelihalasagne (poikien toive)
Tonnikalakiusaus ja porkkanaraaste
Possukastike ja perunat
Voikana ja riisi sekä nauhapasta (toiveruoka)
Uunimakkara ja perunamuussi (toiveruoka)
Peruna-porkkanakeitto ja sämpylät
Ranskalaiset, nakit, nugetit (poikien ja miehen toive, roskaruoka mättöä)

Välipalavinkkejä

Viimeviikon merimiespata
Nyt kun lähes koko Suomi kotoilee, niin voisi olla tarpeen laittaa myös listaa näistä meidän välipaloista/iltapaloista, josko joku muukin saisi siitä vinkkiä tai jotain inspiraatiota omiin välipaloihin ja iltapaloihin. En ala koko listaa laittamaan mutta laitan vaikka seitsemän mitä meillä on väli/iltapala suunnitelmia tulevalle viikolle.

Lista välipaloista
Teeleipä, juusto, paprika
Punaherukkavispipuuro, hedelmä
Omenariisipuuro, sämpylä, kurkku
Pannukakku ja hillo
Nakkipiilot, kaakao
Persikkakiisseli, sämpylät
Pikkupulla, kaakao, hedelmä

 Lapsia kokkaamaan
Aamiaissämpylät meni hetkessä
Sellaisia ruokia meillä täällä. Tulevalle viikolle. Näihin ruokiin ja välipaloihin voi ottaa hyvin lapsiakin mukaan kokkailemaan ja tehdä sillein yhdessä jotain mukavaa. Meillä ainakin lapset tykkäävät kokkailusta ja olla mukana arjen askareissa. Pientä sotkuahan siitä saattaa tulla, mutta onhan meillä siivousvälineitä sitä varten.

Kiire, kiire, vai Chillaisiko sittenkin kerrankin kun vaan voi ja saa?
Halusin vielä sanoa, että ei oteta paineita, monesta blogista olen lukenut että usea on laittanut suoritusmodin päälle. vinkkinä antaisin, että miettikää hyvät ihmiset mikä teille on tärkeää, ja tehkää sellaisia asioita. Nyt meillä on aivan ainutlaatuinen tilanne vaikka Korona itsessään ei ole mukava asia, niin tämän silti voi ottaa mahdollisuutena viettää perheen kanssa aikaa. Jos sinulle on tärkeää siisteys, siivoa, jos ei, niin onko se pakko? Ei meidän tarvitse mitään suorittaa, kerrankin voi vaan nauttia siitä että maailma on vähän pysähdyksissä ja ei ole kiire minnekkään=)

Hei, jos et vielä lukenut viime postaustani, niin kirjoitin siinä tosi helposta tonnikalalasagnesta ja kerroin mille minusta tuntuu näiden ADHD lääkkeiden kokeilun jälkeen tämä maailma. Kannattaa lukasta, teksti on aika hyväntuulinen =)




Kommentit

  1. Luin muutaman postauksen blogistasi, ja tosi herkullisen kuuloisia reseptejä sulla :) Ainakin tonnikalalasagne ja voisarvet menee huomenna kokeiluun! Myös vinkit ruoanlaittoon on hyviä, itse olen melko laiska ruoanlaittaja mutta nyt karanteeniolosuhteissa on pakostakin tullut tsempattua sen kanssa. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Tosi mukava kuulla, tulin todella iloiseksi kommentistasi :) kiva että löysit blogiini ja että löysit vinkkejä. Tule ihmeessä jatkossakin lueskelemaan:)

    Mukavaa viikonloppua myös sinne!

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanasta postauksestasi, herkku ruokia teillä tulevalla viikolla tarjolla.
    Mukavaa sunnuntaipäivää.

    VastaaPoista
  4. Voi kiitos:) samoin sinne mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  5. Olen jo pitkään yrittänyt saada aikaiseksi listaa ruuista, joita tekisin, jotta aina ei tarttisi pähkäillä, mitä tekisi ruuaksi. Paljon kiitoksia vinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla että on ollut apuja tästä:) just eilen listasin meidän perheen kiertävät ruuat ja niitä on 108 kappaletta. Eli ei ihan heti samoja tule vastaan:) blogissani on paljon ruokalistoja joten katsele ihmeessä jos löytyisi teille sopivia ruokia!

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)