Herkullinen lounassalaatti ja eettisyydestä sananen

Hei sunnuntaihin!

Tulee tehtyä vähän turhan harvoin lounassalaatteja, vaikka meillä onkin aina ruuan kanssa salaattia tai jotain kasviksia/vihanneksia, niin ihan ruokana salaattia meillä on harvoin. Nyt tein tosi helpon ja hyvän salaatin meille ja kaikki tykkäsi. Pojat oli ihmeissään että vai salaattia ruuaksi, mutta mukisematta söivät ja ottivat lisääkin =) Taidan alkaa tekemään useamminkin salaattia vaikka lauantain tai perjantain yhdeksi ruuaksi.

Herkullinen lounassalaatti kanasta
1 rs maustamatonta kanaa
1 rkl öljyä
Kurkumaa
Garam masala mausteseosta

Jääsalaatti
Kirsikkatomaattia
Kurkkua
1prk maissia
1 keltanen paprika
(punasipuli)
Viipaleleipiä
Lisäksi salaatinkastiketta ja tuoretta leipää

Ruskista kanat öljyssä ja mausta
Revi salaatti, pilko kasvikset, valuuta maissi. Kaikki vaan sekasin ja nam, herkuttelu alkakoot.

 Viikonlopusta ja muutakin
Viikonloppu meni taas tosi nopeasti, toki onhan tässä vielä tätä sunnuntaita jäljellä =) Mutta meni kyllä ihan huilaillessa, leipiä leipoessa ja sauna oli taas eilen. Minulla on ikioma saunatyyny, makoilen aina lauteilla ja rentoudun.

Koronauutisista
Olen tosiaan sen kannalla, että otetaan tämä poikkeustila nyt mahdollisuutena ja koitetaan nauttia siitä, että koko maailma on vähän pysähtynyt. Aikaisemmin luin ja katsoin kaikki ohjelmat, mitkä liittyvät koronaan, mutta nyt kun ei enää mitään sen kummempia rajoituksia ole tiedossa, tai ainakaan sellaisia jotka vaikuttaisi enempää arkeen, niin olen ottanut tavaksi vain kerran päivässä lukasta uutiset että mitä maailmalla tapahtuu ja missä mennään, mutta sillein etten niihin millään tapaa jää jumittumaan.

Yksi asia joka jäi mieltäni mietityttämään on eilinen uutinen, että 8v monivammaisen hengityskonehoito on evätty jos sitä hän tulisi tarvitsemaan. Tätä mietin että mikähän on oikein, mikä on eettistä, tämä on moninainen kysymys, mutta vaikka kuinka mietin, en eettiseksi tätä uutista saa millään. Vaikka onkin vaikeasti vammainen, voi elämä olla hänelläkin oikein hyvää ja mielekästä. Harmittaa, että linjauksia aletaan jo tekemään kuka saa hoitoa ja kuka ei. En tunnista tästä enää oikein meidän maatamme. Ymmärrän että linjauksia pitää tehdä, mutta minua surettaa tämä asia kovasti. Kuka voi päättää kenen elämä on tärkeämpi kuin toisen?

Kaikesta huolimatta, mukavaa päivää sinulle, mukava kun luit, palaathan uudelleen =) 

Kommentit