Ruokalistaa ja parisuhdepaljastuksia

Hei sinulle.

Viime postaukseni sai minut ajattelemaan parisuhteen koukeroita tarkemmin. Ajattelin että paljastan pohdintojani parisuhteesta ja tavoista ajatella joistain asioista. Laitan tähän samaan ruokalistaa tältä viikolta, kuvia on harmillisen vähän, mutta koitetaan tulla toimeen asian kanssa =)


Ma: jauheliha-perunavuoka
Ti: Juustoinen paprikakastike ja pasta
Ke Pinaattiletut ja kinkku-pastasalaatti
To: kanarisotto
Pe: kalakeitto
La: siskonmakkarashakshuka ja tuore leipä
Su Jauhelihapihvit ja perunamuussi
 


Parisuhdepohdintaa:

Minulta usein kysytään meidän pitkän yhteistaipaleen salaisuutta. Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä tänä vuonna 17 vuotta, eli puolet minun elämästäni. Aloitimme seurustelun ollessani 17-vuotias ja nyt olemme olleet naimisissa 11- tänä vuonna 12 vuotta.

En osaa mitään avaimia onneen tarjota, mutta voin sanoa mitkä meillä varmaan on ne jotka meidät on pitäneet yhdessä.

Pako-ovi
Ensimmäisenä varmaan on semmoinen juttu, että meillä ei ole kummallakaan ns. pako-ovi auki. Olemme päättäneet sitoutua toisiimme ja selvitä haasteista yhdessä, joita meille toden totta on matkan varrella eteen siunaantunut, voin sanoa että paljon, pitämättä toista ikinä milloinkaan itsestäänselvyytenä.

Tahtotila
Halu rakastaa toista kaikkine hyvine-  sekä huonoine  ominaisuuksineen.  Kumpikaan ei ole täydellinen eikä kummankaan kannata toiselta sellaista edes yrittää odottaa.

Kiinnostuksen kohteet
Pidämme samantyyppisestä musiikista, toki omat linjat, jotka haarautuvat sitten erilleen, mutta päälinjassa on yhteistä. Pidämme samantyylisistä sarjoista ja elokuvista, mutta tässä sama, myös omia mielenkiinnon kohtia on, joista toinen ei niin välitä, emmekä edes yritä saada toista katsomaan saati tykkäämään samoista kuin itse. Katsomme sitten itseksemme niitä mistä toinen ei pidä.

Talous; minun ja sinun rahat
Meillä on yhteinen talous. Näin on ollut aina, ei ole sinun tai minun rahoja, meillä on yhteistä rahaa, joita siirtelemme tilitä toiselle tarpeen mukaan. Kummankaan ei tarvitse perustella toiselle omia tarpeitaan tai rahankäyttökohteitaan, mutta ei kumpikaan tuhlaile mielensä mukaan vaan harkintaa käyttäen viisaasti, yhteiset tulot sekä menot mielessä pitäen.

Puhuminen ei lopu, kiinnostus toisen mielipiteisiin ja ajatusmaailmaan
Meillä on mukavaa yhdessä. Viihdymme toistemme seurassa ja nautimme juttelusta niin politiikasta, päivän uutisista, epidemiatilanteista, historiasta, meneillään olevista sodista, ruuasta, sarjoista, säästä, mistä milloinkin. Aina toinen osaa sanoa jonkin sellaisen pienen nippelitiedon tai asian, jota toinen ei tullut ajatelleeksi tai ei tiennyt. Jaamme mielipiteitämme jostain asiasta kuten maahanmuuttopolitiikasta tai muusta edellä mainitusta tai mistä en maininnut.


Me- rintama ja te muut siellä muurin toisella puolen
Meillä on keskusteleva lähtökohta niin lasten kasvatuksesta kuin lomahaaveista tai ihan mistä vain. Olemme samoilla linjoilla suurissa linjoissa kasvatusasioissa ja vaikka olisimme jostain eri mieltä, olemme samaa mieltä lapsen edessä ja keskustelemme sitten kahden kesken kun tilanne niin sallii. (Tulemme molemmat vastaan tarpeen tullen ja lapselle esitämme asian näin: ”annettiin sinulle viikon kotiarestia, mutta puhuttiin yhdessä, että se on kumminkin niin, että olet kolme päivää arestissa ja puhelin sitten iltaisin kasilta parkkiin viikon ajan”). Ulkopuolisen edessä näin yleensä on myös. Kumpikaan ei asetu ehdoin tahdoin vastakkain toista vastaan missään tilanteessa, jos niin joskus käy, niin sekin sitten keskustellaan läpi kahden kesken.


Kunnioitus, kyky antaa anteeksi ja pyytää anteeksi
Yleisesti ottaen ja sen enempää perustelematta, kunnioitamme toisiamme, toisen näkökulmia ja toistemme erilaisuutta ja toisaalta samanlaisuuttakin. Koitamme puhua toiselle nätisti vaikka emme aina niin nätisti tuntisi toisen näkemyksiä kohtaan, konflikti tilanteissa. Meillä yleensä asiat riitelevät, emme me. Mutta kun ei kumpikaan täydellisiä ole, emme aina tässä ole onnistuneet ja silloin pyydämme anteeksi ja annamme anteeksi eikä siihen tarvitse sitten enää palata, kun se asia on selvitetty ja käsitelty.

Tässä nyt näitä muutamia aika tärkeitä pointteja meidän kohdalla toimineista ajatusmaailmoista…  Toki meillä on hyvin samanlaiset arvomaailmat, joista olemme samaa mieltä. Toivottavasti jokin käyttökelpoinen avain teidän suhteeseen tulisi tästä tekstistä. 

Lisäksi minä laitan hyvää ruokaa ja mieheni tykkää syödä sitä =) kai sekin jotain on.

Kommentit

  1. Kiitos taasen niin upeasti kirjoitetusta postauksesta. Parisuhde se tosiaan on sitä yhteiseloa ja toisen ihmisenkanssa elämistä kaikkina aikoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) sepä se ja varmaan yksi hankalampia lajeja joita vaan voi olla on parisuhde:) mutta isolla työllä ja hiomisella niin antoisaakin kun on toinen siinä vieressä niin hyvinä kuin niinä huonoinakin päivinä:)

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)