Blogit.fi

torstai 19. maaliskuuta 2020

Ruokaa perheelle 2,57 euroa ateriaHei vaan sinulle!


Kävin viikkokaupassa, koska meillä oli vajetta niin monessa asiassa kuten kahvissa, leikkeleissä ja tuoreissa vihanneksissa, koska olemme kuluttaneet niitä nyt normaalia enemmän. Ruokiin on edelleen ainekset, mutta noissa oli vajetta jo kaapeissa, niin päätin tehdä viikkokaupan nyt sitten jo torstaina.

Mitä ostokäyttäytymisessä muuttui? Hinta kauppakasseille oli 90e ja muutamia senttejä päälle, eli hinnassa ei näy. Ostin yhden lihan pakkaseen varalle, muuten mentiin normaalin suunnitelman mukaan. Ostin enemmän nyt Välipaloja, kuten jugurttia, viiliksiä ja vanukkaita. Lisäksi keittelen kiisseliä, leivon edelleen leivät itse, mutta teini pyysi maalaisviipaleita vaihtelun vuoksi, joten sen ostimme. (lapset tykkäävät tehdä lämppäreitä tästä leivästä). Ruokalista on suunniteltu siis seuraavalle viikolle ja sen toteutan näistä ostamistani tuotteista.
Viime viikon nakkikeittoa

RUOKALISTA:
Makkarakeitto ja sämpylät
Kinkkukiusaus
Kanapasta
Jauhelihakastike ja perunat
Makaroonilaatikko ja porkkanaraaste
Kasvispyörykät ja perunamuussi
Merimiespihvi (lihan otan pakkasesta)

MUUTAMA SANANEN VIIKKOKAUPASTA
Vessapaperia en onneksi tarvinnut, eipä sitä meidän kaupassa olisi ollutkaan. Hiivaa sentään oli tullut yhtä laatua niin sitä otin paketin, jotta voin leipoa jatkossakin leipämme, kuten normaalistikin. Tällä kerralla minua vähän hävetti käydä viikkokaupassa, koska monet ihmiset tuijottivat ostoksiamme epäuskoisen näköisinä ja saattoivat jopa pohtia, että hamstraammeko. Emme hamstraa, ostimme vaan perheemme normaalin viikkokauppakassin =) Jauhoja oli todella vähän ja ihan vaan muutamaa laatua, mutta sain ihan perus vehnäjauhoja. Tavallisesti ostan sen 4kg vehnäjauhoja, mutta päätin tänään jättää ostoni 2kg, jotta kaikki tarvitsevat niitä saavat. Ruisjauhoja ostin, jotta saan ruisleipää tehtyä ja laitan nyt sitten leipiimme lisäksi ruisjauhoja, vehnän kaveriksi.
Kasvislasagne alkuvaiheissa

MITÄ MUUTA MIELESSÄSellaisilla tunnelmilla tänään. Huomenna askartelemme ja tänään saatamme lasten kanssa leipoa jotain. Kysyin jo lapsilta, että leivotaanko, mutta vähän jäivät selvittelemään yhteisymmärrystä sen suhteen, että mitä leipoisimme. Jos yhteisymmärrykseen ei päästä, siirrämme leipomista toiseen päivään. Nyt pojat ovat ulkona, on siellä vaan niin hieno päivä kun aurinko paistaa ja saivat todella hienosti kouluhommat hoidettua että ihanaa kun ulkoilevat yhdessä
Mukavaa viikkoa sinulle ja perheellesi. Toivottavasti muistat pitää mielen virkeänä vaikka sosiaalisia kontakteja tuleekin välttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti