Äidin oma hetki- Olen vähän puhki


Hei sinulle sunnuntaihin

Huh huh, nyt iski semmoinen pieni turnausväliväsymys. Sanoin miehelleni, että nyt menemme minun voimavarojen äärirajoilla. Tarvitsen pienen oman hetken. Meillä on ollut mukavaa arkea, mutta pientä kamppailua on koko ajan sen kanssa, että tekeekö teini tehtäviään, eskari on todella puhelias ja aloittaa puhumisen jo heti aamusta ja puhuu taukoamatta, silloinkin kun olen vessassa, on joko taapero kurkkimassa vessan oven alaraosta ja huutelee ”täällä” tai eskari oven takana huutelemassa asioitaan minulle. Taaperolla on todella voimakas oma tahto ja se on ollut toden totta nyt näkyvissä. Vähän helpotti onneksi lukujärjestysten laatiminen, mutta silti.

PIHAHOMMIA
Eilen teimme pihatalkoita, haravoimme ja siivoilimme pihaa kevät kuntoon. Grillasimme myös nuotiolla makkaraa ihan vaan omassa pihassa. En ole mikään pihanlaittaja tai istuttelija, joten pihanhoito rajoittuu ainoastaan siihen puista tulleiden roskien haravointiin yms. pakolliseen, joka pitää vaan tehdä. Mukava ulkoiluhetki ja hyötyliikunta se oli, en sitä sano, mutta en kummoisesti nauti pihan hoidosta. Pieni vääntökin saatiin miehen kanssa aikaan, joka tosin sovittiin sitten aika nopeasti. Kaikki tuommoinen vähän kumminkin syö sitä jaksamista. Tai ainakin tulee sellainen, että nyt haluan aikalisän ja hengähtää ihan itsekseni.

VIIKON TAPAHTUMIA
Menneellä viikolla siis leivoimme, kokkailimme, askartelimme ja opettelimme matematiikkaa sekä ruotsia. Teini teki itsenäisesti niin historian, kun muutkin tehtävät, matematiikka ja ruotsi on sellaisia, joissa tarvitsee apuja. Huomenna alkaa taas arki, meillä on tekemisiä ja mies lähtee taas reissuun. Nyt ajatus tuntuu aika uuvuttavalle. Tiedän, että viikko siitä lähtee taas rullaamaan, mutta nyt ajatus tuntuu aika raskaalle. Menneellä viikolla minun yksi läheiseni kuoli, emme olleet kovin läheisiä viime vuosina, mutta kylläpä sekin vaan jossain tuntuu silti. Ehkä nämä kaikki ja ajatukset kuolemasta ja siitä että mihin vielä tämän koronan kanssa menemme ja sairastuuko joku läheinen jne. Niin kyllähän ne ajatuksia herättää. Suututtaa kun jotkut ehdoin tahdoin rikkoo rajoitteita ihan vaan omaa itsekkyyttään. Jos itse sairastaa lievänä, voi sen silti tartuttaa jollekin sellaiselle, jolle se on kohtalokas.
Kasvispihvi ja muussi

Tsemppiä sinulle viikkoon, koitetaan jaksaa ja pysyä terveinä. Vältellään kontakteja ja pestään niitä käsiä sekä pysytään poissa Uudeltamaalta ja kipeänä ihan kaikkialta.

Kommentit