SE KIUSAAMINEN LOPPUU NYT!

Hei vaan sinulle keskiviikkoon.

Iso aihe tarvitsee ison otsikon. Kiusaaminen on niin yleinen ja harmillinen asia ja sitä tapahtuu niin joka paikassa. En ymmärrä miksi aikuiset vaivaantuu lapsen tasolle kiusaamaan muita kanssaihmisiä. Sitä tapahtuu ihan joka paikassa, koulussa, kerhoissa, työpaikalla, päiväkodissa, hiekkalaatikolla jopa aikuiset kiusaa toisiaan. Työyhteisöistä puhumattakaan. Nettiin kiusaaminen on myös tullut, jotkut jopa ovat niin moraalittomia että tekevät sen kasvottomina, joka on todella raukkamaista ja ala-arvoista. Mikä oikeuttaa ihmisen keksimään toiselle ne kaikista haavoittavimmat ja ikävimmät asiat?

Kiusamisella on useat eri kasvot, on suoraan v..ttuilua, on loukkaavia kommentteja, on huomiotta jättämistä, porukasta sulkemista, on blogitekstejä jotka viittaavat suoraan toisten tekemisiin tai tekemättä jättämisiin tarkoituksenaan loukata suoraan jotakuta, mutta ympäripyöreästi muka postaten yleisesti. On tönimistä tuuppimista ja ihan suoranaista väkivaltaa. Mikä ihme meitä ihmisiä vaivaa?

Taas valitaan Vuoden keskisuomalaista, siellä on ehdokkaana rohkea 18-vuotias poika, (Pikku danielinakin tunnettu) joka uskaltaa puuttua kiusaamiseen, joka sanoo "se kiusaaminen loppuu nyt!"jaksaa kampanjoida koulukiusaamisen kitkemiseksi, jaksaa mennä väliin missä näkee kiusaamista tai missä kuulee että sitä on ja puuttuu siihen.

 Hän on joskus itsekin kokenut kiusaamista, mutta on senkin omalla positiivisella asenteellaan saanut muuttumaan muuksi. Hänelle mm. alakoulussa on tultu sanomaan että "sun isälläs on pitkä tukka" tyyliin että siitä se riemu ratkeaa ja kiusaaminen tai ainakin sanallinen jokin voi jatkua, hän neuvokkaasti sanoi siihen "joo niin on, mun iskä tekee tukkaennätystä". Hah siihen loppui argumentit vastapuolelta ja ei ollut enää siihen sanomista. Se olisiko kehkeytynyt kiusaamistilanne en tietenkään varma ole, mutta pointtihan nyt varmaan selvisi.. Hänellä on todella koskettavat muutamat videot you tubessa (matias lyhytelokuva ja behind the Mask) Pikku Daniel on hänen tubettaja nimensä.

Jos sinä koet tärkeänä kiusaamisen vastaisen toiminnan niin käy ihmeessä äänestämässä, mielestäni tämmöinen ansaitsee kyllä tunnustusta. Varmasti on muitakin hyviä siellä vuoden keskisuomalaiseksi, mutta tässä on yksi ehdokas. Tutustu kaikkiin vaihtoehtoihin ja anna äänesi =)

Hyvää kiusaamatonta loppuviikkoa sinulle =) Toivottavasti et kiusaa etkä tule kiusatuksi.

Kommentit