Ruokalista viikoksi lyhennetysti ja muuta

Hei vaan sinulle sunnuntaihin

Värikäs silakkapeti
Teen tänään lyhennetyn ruokalistan, eli vain pääruuat laitan ilman muita aterioita. Yllättävän hyvä ruoka tuli, johon laitan myös reseptin, jotta voitte kokeilla silakkaa ihan uudella tavalla, joka oli maistuva eikä yhtään hullumpi vaihtoehto.

Ruokalista:
Maanantai:Koskenlaskijan lasagnette
Tiistai: Pasta broileripaistos ja ananassalaatti
Keskiviikko: Tomaattikeitto ja tuoreleipä
Torstai: Värikäs silakkapeti
Perjantai: Jauheliha-perunasoselaatikko
Lauantai: Kanakastike ja riisi sekä salaatti
Sunnuntai: Siskonmakkarakeitto ja sämpylät

Sain kommentoinnin siskoltani että kuin mikäkin koulun ruokalista. Voipi olla, mutta on ainakin vaihtelua. Meillä oli myös paljon tuoretta leipää, leivoimme pipareita, on ollut smoothieita ja mustikka talkkunahyvettä.

Pasta-broileripaisto
Värikäs silakkapeti:
Silakoita (poista selkäevä ja ruotokohta)
Mausta silakat suolalla, pippurilla, sitruunalla ja tillillä
1prk smetanaa (iso purkki), Laita silakoiden päälle

Porkkanoita
Kesäkurpitsa
Kirsikkatomaattia prk
Perunoita 
paprikaa

Pilko isohkoiksi paloiksi, laita siivilään ja liruta päälle oliiviöljyä ja suolaa

Laita kaikki kasvikset päälle, paista uunissa 200c keskitasolla reipas tunti

Muuta:
Mustikka-talkkunahyve
Minulla oli koko viikon kamala ikävä miestäni, en tiedä miten niin ikävöin, oli poikkeus päiviä kun lapset olivat kipeänä, joka varmaan osaltaan vaikuttaa, minäkin olin yhden päivän aivan poissa pelistä joka tarkoitti sitä, että minun energiani pakkaantui ja pakkaantui vaan, kun en päässyt touhuamaan mitään. Lopulta sitten kun siitä nousin niin kyllä touhusin ja päässä vaan hurisi. Ensi viikolla alkaa ne ADHD testit minulle, ihan mielenkiintoista, joskin vähän jännittää ne jostain syystä. Teinimme kyllä totesi että meidän äitillä on meidän perheen pahin ADHD, tiedä sitten mutta voi olla oikeassa.

Tuosta vielä jatkan sen, että vaikka minulla tämä ominaisuus on, niin siinä on paljon paljon hyviä puolia. Kun on tuo niin voi miljoonaa asiaa hoitaa samalla kertaa,tosin keskittyminen joskus herpaantuu ja esim. minun siivoukseni on jokseenkin lennokasta, kun menen tuulispäänä paikasta toiseen ja missään ei heti näkyviä tuloksia synny, mutta siivoankin esim. kaikkia huoneita samanaikaisesti =) Eli saapahan vaihtelua ja ei tarvitse yhdessä paikassa nököttää kauaa kerralla =) Jos positiivisesti ajattelee. On paljon muitakin hyviä puolia.

Koiran surullisia uutisia:
Viime lauantaina koirallemme nousi lämpö ja ihmettelin kun juo niin kamalasti, laitoin kasvattajalle viestin joka aika oitis tulikin ultraamaan ja totesi että ei näy pentuja. Otti koiruuden mukaan ja menivät el. Siellä totesivat saman, pennut ovat menneet. Ei ole siis nyt tulossa meille koiranpentuja toisin kuin aikaisemmin iloitsin...


Tänään lähden ihan itsekseni kauppaan. Mukavaa sunnuntaita sinulle sinne ja hyvää alkavaa viikkoa. Huomenissa tulen taas näyttämään mitä kasseihin tuli mukaan. Eli mitä tuli ostettua. =)




Kommentit