Millainen on meidän perheen joulu?

Hei vaan.

Jouluja vietetään varmaan niin monella tapaa kuin on perheitä. Mutta halusin kertoa yhdestä tavasta, joka on meidän tapa viettää tätä rakkauden ja iloisuuden aikaa, lasten juhlaa. Sitä se meillä todella on, se on lasten juhla.

23-24.12 välisenä yönä meillä tapahtuu kummia, kinkku paistetaan tietenkin (luullinen 6,5-7,5kg), mutta kun lapset menevät nukkumaan niin johan alkaa tapahtua. Tontut käyvät meillä, ne kantavat lahjat joulukuusen alle valmiiksi, ettei vanhan pukin tarvitse kantaa niitä tullessaan. Tontut maistelevat herkkuja, joita olemme jättäneet heille kiitokseksi ja evääksi, jotta jaksavat kaiken kantaa ja kun jaksavat niin touhuta. Välillä ne maistelevat sellaisiakin herkkuja, joita ei ole heille erikseen laitettu, mutta yleensä sen huomaa siitä, että tasainen piparimuruvana menee esim, hedelmäkorille tai johonkin muualle, he jättävät jälkiä käynnistään, yleensä pipareissa on ihan pieniä natustelu jälkiä, rusinoitakin tipahtelee matkanvarrelle olohuoneen pöydälle.

Tontut keppostelevat, he jättävät hauskoja yllätyksiä ja saattavatpa jättää joulusukkiin jotaikin pientä herkkua lapsille, tai tekemistä aamupäivään, kuten jotkin uudet pelikortit, mustapekan tms. jollaista meiltä ei vielä löydy, he tarkastelevat pelivarastomme hyvissä ajoin, jotta tietävät mitä puttuu =)

Yleensä lapset heräävät ja hihkuvat= Tontut on käynyt, äiti ja iskä tontut on käynyt, ne on tuoneet lahjoja! Meillä on sopimus, että niihin ei saa yhtään koskea, mutta niitä saa ihastella koskematta. Aamusta tuoksuu kinkku ja sitten minä keitän riisipuuron. Syömme puuroa ja maistelemme ekat siivut kinkusta, että onnistuiko.

Kun puuro on syöty käymme joulusaunassa ja sitten seuraa tärkein osuus:Puemme koko perhe pyjamat päälle ja villasukat jalkoihin ja tonttulakit päähän. Levitämme olohuoneen sohvan sängyksi ja otamme peitot ja alamme katsomaan koko perheen voimin yhdessä kasassa lasten ohjelmia tai pelaamaan peliä, jonka tontut ovat tuoneet. Jossain kohti laitan kynttilöitä ja ihastelemme tunnelmaa. Jossain vaiheessa laitan joululaatikot paistumaan (teen ne edellisenäpäivänä paistovalmiiksi). Syömme ja pukki tulee illansuussa.

Kun pukki tulee, hän jakaa lahjat. Jokainen odottaa ja kaikki muut saavat sanoa yksitellen minkä kukakin avaa ja muut katsovat, eli aina yksi avaa yhden paketin kerrallaan. Sitten katan uuden jouluruuan (olemme siis koko päivän pyjamissa, niin ruuat kuin pukin käynninkin, tämä on lastemme ehdoton koho kohta joulussa). Kenelläkään ei ole kiire mihinkään. Lapset puuhaavat uusien juttujensa kanssa ja malttavat toisella ruualla syödä paremmin. Sitten laitamme herkkuja :suklaita, pipareita, juustoja jne tarjolle ja niitä siinä napsimme ja olemme porukalla, katsomme lastenohjelmia höpöttelemme ja pelaamme jotain uutta peliä, jos sellaisia on tullut jne. Vietämme rauhallista laatuaikaa perheen kesken.

Meillä on aina lämmin ja ihana tunnelmallinen joulu, sellainen lasten näköinen joulu.

Kommentit