Helppoa arkiruokaa osa1 Pastat

Hei vaan.

Kinkkupasta jossa keltaista paprikaa
Varmaan jo tiedät että liputan hyvän maistuvan ja taloudellisen ruuan puolesta. Aina sanon että simppeliä, suurpiirteistä jne, kokkausta. Ajattelin aloittaa tämmöisen sarjan jossa avaan minun ruuanlaitto filosofiaani ja laitan hyväksi havaittuja kokkausohjeita, eli reseptejä ja muunnelmia ja vinkkejä. Ensimmäiseksi otan niinkin helpon tapauksen kuin pasta ja sen eri variaatiot.

Pasta on hyvää, helppoa ja edullista. Aikaisemmassa postauksessa sanoin että kannattaa opetella se oma lempparipastapohja ja sitä mukailla luottoreseptinä... Minä kerron muutaman nyt tässä mitä mukailen mieleni mukaan...

1.Aina pasta lähtee hyvästä öljystä, olkoon se oliiviöljy/rypsi tai mitä ikinä tykkäät käyttää, minä käytän joko oliiviöljyä tai oliiviöljy-rypsiöljysekoitusta. sitä pannulle n. 1-2rkl(luraus) Tämä pätee kaikkiin oli tomaatti,kerma tai mikä vain pohja.

Juustoinen pasta
2. Sipuli ja valkosipulin kynsiä, ne ohuina siivuina, pienenä silppuna, raastettuna tai ihan miten haluatkaan, näissä vaihtelen fiiliksen mukaan. välillä raastan valkosipulin, välillä siivutan jne. pointti varmaan selkisi =) nämä kuullotetaan öljyssä. kaikkia kasviksia voi mielensä mukaan lisätä, itse välillä laitan paprikaa ja sen lisään tässä kohti.

3. Kermapohja: Tässä saat itse päättää, itse käytin ennen ruokakermaa, mutta nykyään olen mieltynyt kaurakermaan. 1 purkki sitä mitä haluat, olkoon se ruokakerma, kaurakerma, kuohukerma tai vaikka maustettu ruokakerma.

4. Kerma- juustopohja: Sulatejuustoa yleensä käytän 200g(lisätään siis kerman joukkoon)

5. Tomaattipohja: Älä laita kohtia 3 ja  4 vaan hyppää tänne, lisää hyvää tomaattimurskaa 1prk ja 1 prk tomaattipyrettä, itse käytän muttia molemmat. tällöin tarvitset myös ripauksen sokeria ja pienen lurauksen 1tl-1rkl maun mukaan joko sitruunamehua tai balsamicoa.
Pastan voi myös tehdä itse

Näihin variaatioita: Tomaattipohjaan voi lisätä ranskankermaa, tai ruokakermaa tai kuohukermaa, sopii hyvin tonnikalapastaan, ja jauhellihapastaan, laitan näihin yleensä pennepastan

Juustopohja sopii erittäin hyvin kinkkupastaan

Kermapohja sopii hyvin kanapastaan, samoiten kerma-juustopohja myös

Kun teet kastikkeen, anna sen hautua. proteiini (jauheliha, kana) laitetaan sipulien kuullotusvaiheessa, tonnikala ja kinkku pastoihin riittää että lisää siten että vain lämmittää raaka-aineen ei tarvitse haudutusvaiheessa laittaa...

Simpukkapasta (gnochi) on kivaa kun se ikäänkuin piilottaa sisäänsä kaikki pastan muut ainekset.

Valitse pasta fiiliksen mukaan ja keitä se ohjeen mukaan. Kastike sekoitetaan pastan joukkoon ja sekoitetaan ja tarjotaan salaatti on hyvä kaveri raskaalle pastalle... Seuraavana päivänä jos sinulle jäi pastaa, niin paista lirauksessa öljyä pastaa niin että ottaa vähän väriä, ei haittaa jos jää vaikka pannuun vähän kiinni, on oikeasti tosi hyvää vähän paistettuna =) nam.

Tomaattipoja

Mausteeksi riittää ihan suola, pippuri ja vaikka persilja, tonnikalaan käy tillikin...


Pastasta on moneksi. Ja niin on monta makuakin, muista että voit lisätä juustoja, esim. parmesaania, sinihomejuustoa tai ihan mitä tykkäät. Pastat on helppoja ja hyviä ruokia ja kun niiden kaveriksi ottaa salaattia niin on ihana rapeus ja tuoreuskin siinä mukana.

Kommentit