Arkisia ajatuksia ja helpotuksia

Hei sinulle maanantaihin.

Huikea juttu:
Aivan ensiksi haluaisin kiittää =) Jutta Urpilaista lainatakseni. Minusta on hienoa huomata että tosiaan minun kirjoituksistani taitaa olla iloa joillekin, kun tänään pääsin TOP 100 listaan Blogit.fi sivuilla. Kiitos sinulle lukijani siitä. Kaikenlainen kommentointi on sallittua ja toivottavaakin, jos on toiveita mistä postaisin, niin mielelläni otan ehdotuksia vastaan.

Minulle tuli mieleeni, että näin maanantain iloksi voisin kertoa kuinka lähden konkreettisesti aina ruokalistan kimppuun. Minulla on perus pohja 7:lle vai 8:lle viikolle, jossa on aamupaloja ja välipaloja ja iltapaloja. Minulla on ruokia listattuna . Lähden kokoamaan ajatusta näin:

1. viikon menot, onko lounas aikaan/iltapäivällä menoa (tämä määrittää kauanko on aikaa laittaa ruokaa, voiko olla uunissa, pitääkö tehdä nopeasti jne)

2. Onko harrastuksia/liikuntaa koulussa (mikäli on liikuntaa tiedossa, esim Teinillä oli yksi jakso jossa oli 4h liikuntaa koulussa, niin silloin on oltava raskaampaa välipalaa ja ruokaa joka varmasti maistuu).

3. Onko jonkun suosikki/inhokki ruoka onko kevyt/raskas esimerkiksi raskas ruoka, kevyempi väli ja iltapala. Kevyempi tai ei niin suosikki ruoka, niin raskaampi väli tai ainakin iltapala...Esimerkiksi, jos on lihaton ruoka, niin pyrin että olisi proteiinipitoinen tai muuten täyttävämpi iltapala sitten...

4. Yksi-kaksi kasvisruoka päivää, yksi-kaksi kala päivää, kanaa ja sitten loput lihaa. Suunnitelma... Pyrin myös että olisi säännöllisesti jokin keitto ruoka.


Näillä pääsen aina lähemmäksi sitä kokonaisuutta. Sitten suunnittelen, käyn kaupassa ja jos vielä on päiväyksi eri tavalla kun olin suunnitellut, niin saatan vielä veivata järjestystä raaka-aineiden päiväyksien mukaan jos on tarvis. Tämä helpottaa arkea ihan suunnattomasti kun on kokonaisuus ruokien osalta hanskassa... Muista olla armollinen itsellesi jos jokin ei arjessa aina suju, huumori kannattaa säilyttää ja joistain voi mennä aidan matalamman pään kautta =)

Maanantain mietteitä:
Ruisleipätaikina kohoilemassa
Minulle on muodostunut sellainen jokin tapa, että maanantaisin aloitan viikon leipomalla leipää. Tänään olen leiponut ruisleivät, jotka eilen laitoin kohoamaan, tein miehelle pakkaseen gluteenittomia sämpylöitä aamupalalta jäämästä puurosta, ompahan omatekemää leipää kun tulee reissusta viikonlopuksi. Tänään on ollut vähän tämmöinen hohhailupäivä, on pesty pyykkiä, siivoiltu viikonlopun jälkeistä sotkua jne. jne. Viikko lähti siis taas tavalliseen tapaan käyntiin...

Mikä pörisee kiukaalla?
Viikonloppuna käytiin saunassa, eskari kysyi minulta heittäessään löylyä että mikä ihme siellä pörisee (kuului kamalaa pörinää kiukaalta siis). Siihen aivan sponttaanisti vastasin: No sehän on tietysti pörinä peikko, saunatontun hyvä ystävä=) Eskari epäilevästi kysyi että puhunko totta. Jatkoin hieman että: No ilman muuta, se siellä kiukaalla laulaa että: Mä pörinä peikko oon ja pörisen pöri pöri pöri =) Siinä vaiheessa jo eskari arvasi että nyt juksaan. Miehenikin nauroi vieressä että mistä näitä tulee... En todella tiedä, mutta hauska se oli ajatuksena. 

Että sellaista. Toivottavasti sinun arkeasi helpottaisi nuo vinkit miten lähteä käestämään ruokalistoja, tapoja on varmasti monia ja nuo on vain osa koko suunnitelmaa ja osa sitä miten voi asiaa lähestyä.  Mutta ainakin minun arkeani helpottaa tuo lähestymistapa ja yleensäkkin kaikkea kun on säännölliset ruoka ajat jotka on kaikilla tiedossa ja aika jämptit (ruoka-ajat määrittää miten muu päivä sitten siinä soljuu). Kaikesta muusta voi hieman joustaa mutta ruoka-ajat pyrin pitämään suht. tarkalleen... Näin estän turhat itku potku kiukkuraivarit =) 






Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)