Hei Vaan.
Mukavaa perjantaita sinulle. Viikko meni taas niin että ei kerinnyt mukana pysyä. Kerkisitkö sinä? Meillä eilen varmistui että mieheni reissutyöt alkavat viikon päästä maanantaina, eli ensimmäinen viikko yh äitinä ei olekaan ensi vaan sitä seuraavalla viikolla. Kerkiämme siis juttelemaan ja valmistautumaan paremmin, joka lienee hyvä sekin. Tänään herättyämme huomasimme että loskaa on maassa, ei voinut oikeamapaan aikaan sattua eiliset suojapuku kaupat tapperollemme =) Hyvä ajoitus siis kaiken kaikkiaan.
Kumarrus shakshukalle
Oudosta nimestä huolimatta ruoka on äärettömän hyvää, oletko jo testannut? Meillä se on sellainen kaikkien super herkku, syömme sen aina hyvän vaalean leivän kanssa, eilen söimme sitä tuoreiden ihan perusarki sämpylöiden kanssa, joihin laiton ihan vaan kaurahiutaleita, leseitä ja vehnäjauhoja.
Shakshukan idea on siinä, että tekee oikein maistuvan kastikkeen, joka siis tehdään tomaattimurskasta, tomaattipyreestä, sipulista, valkosipulista ja hyvistä mausteista. Itse käytän mausteina Garam masalaa, pippuria ja ihan vaan suolaa, sitruunaa ja mustapippuria. Se onko tekemäni ruoka aito shakshuka en ota siihen kantaa, mutta meillä se tehdään noin. Sitten kananmunat kypsennetään kastikkeessa omissa koloissaan, siellä ne sitten hautuvat maistuviksi ja kypsiksi. Aikaa vievä ruoka on, koska munat eivät kypsy ihan vartissa eikä kahdessa.
Vegeversio maistuu varmasti myös mutta proteiinina meillä käytetään joko jauhelihaa tai mikä vielä paremman niin siskonmakkara, joka ennen kastikkeeseen lisäämistä ruskistetaan pieninä palasina pannulla. Aina myös meidän shakshukaan kuuluu kesäkurpitsa, se jotenkin vaan kuuluu sinne. Tuonne sopisi myös chili, varmaan monet muutkin kasvikset ja päälle tapanani on laittaa persiljaa ja joko fetajuustoa, mozarellaa tai muuta juustoa, eilen laitoin nokareita ruohosipulituorejuustoa.
Ruokalistat olkaapashyvät:
Maanantai:
AP: Leipä, hedelmä, kananmuna
L: Igorin kana, riisi ja salaatti
VP: Vehnäjuurileipä, leikkele, porkkana, kurkku
IR: Tonnikalakastike, spagetti, salaatti
IP: Kananmuna, ruisleipä, hedelmä, kinkku
Tiistai:
AP: Vehnäjuurileipä, salaatti, hedelmä, kananmuna
L: Tonnikalakastike, spagetti, salaatti
VP: Rahka, tuorepala
IR: Papupata, salaatti
IP: Mansikkakiisseli, Porkkana,sämpylä
Keskiviikko:
AP: Puuro, tuorepala, marjat
L:Papupata, salaatti
VP: Mansikkakiisseli, ruisleipä, kinkku
IR: Makaroonilaatikko, porkkanaraaste
IP: Puurosämpylät, salaatti, meetvursti
Torstai:
AP: Moniviljapuuro, hedelmä
L: Makaroonilaatikko, porkkanaraaste
VP: Tuore leipä, kinkku, herukkasmoothie
IR: Shakhuka, tuoreleipä
IP: Riisipuuro, porkkana
Perjantai:
AP: Puuro, tuorepala, juusto
L:Shakshuka, tuoreleipä
VP: Pirtelö, tuorepala, dippi, Juusto-Porkkanasämpylät
IR: Katkarapurisotto. salaatti
Lauantai: Jauheliha-Pennepasta, salaatti
Sunnuntai: Kaalikääryleet, puolukkasurvos ja perunasose
Muuta pohdintaa:
Tällä viikolla olen leiponut sämpylöitä useasti, muutaman kerran jämäsämpylöitä, edellisen jämäsämpyläohjeen voit katsoa edellisestä postauksesta, mutta tänään tein porkkanaraasteen ja juustonkannikan lopusta sellaista sämpylätaikinaa, johon käytin sämpyläjauhoja ainoana vehnäjauhon paikalla, ruisjauhoja laitoin 1dl, kaurahiutaleita 2dl, eli aika perus huttua... Tein myös juurileivän kohoamaan, tuolla se kohoilee nyt, ajattelin viedä sellaisen kaverilleni, kun menemme heillä käymään huomenna. Ajattelin myös ruisleipää leipoa viikonlopun aikana.
Papupadasta sen verran, että tein sen oikein kunnolla hauduttamalla, laitoin illalla pavut (kuivatuotteet)likoamaan, käytin kaksia erilaisia papuja. Aamulla tein padan uunivalmiiksi ja laitoin hautumaan 100 asteeseen ja söimme sen sitten vasta iltaruokana, eli hautui sellaiset 9-10 tuntia. Papupata oli todella hyvää ja mehukasta. Laitoin siihen päälle perunatkin ja porkkanatkin kypsymään, kuten kuvasta näkyy. Suosittelen kokeilemaan vaikka viikonloppuruokana. Muistathan että kannattaa lisätä suola vasta lautaselle, jotta pavut varmasti kypsyvät.
Mukavaa perjantaita sinulle. Viikko meni taas niin että ei kerinnyt mukana pysyä. Kerkisitkö sinä? Meillä eilen varmistui että mieheni reissutyöt alkavat viikon päästä maanantaina, eli ensimmäinen viikko yh äitinä ei olekaan ensi vaan sitä seuraavalla viikolla. Kerkiämme siis juttelemaan ja valmistautumaan paremmin, joka lienee hyvä sekin. Tänään herättyämme huomasimme että loskaa on maassa, ei voinut oikeamapaan aikaan sattua eiliset suojapuku kaupat tapperollemme =) Hyvä ajoitus siis kaiken kaikkiaan.
Kumarrus shakshukalle
![]() |
Shakshuka kyspymässä |
Shakshukan idea on siinä, että tekee oikein maistuvan kastikkeen, joka siis tehdään tomaattimurskasta, tomaattipyreestä, sipulista, valkosipulista ja hyvistä mausteista. Itse käytän mausteina Garam masalaa, pippuria ja ihan vaan suolaa, sitruunaa ja mustapippuria. Se onko tekemäni ruoka aito shakshuka en ota siihen kantaa, mutta meillä se tehdään noin. Sitten kananmunat kypsennetään kastikkeessa omissa koloissaan, siellä ne sitten hautuvat maistuviksi ja kypsiksi. Aikaa vievä ruoka on, koska munat eivät kypsy ihan vartissa eikä kahdessa.
Vegeversio maistuu varmasti myös mutta proteiinina meillä käytetään joko jauhelihaa tai mikä vielä paremman niin siskonmakkara, joka ennen kastikkeeseen lisäämistä ruskistetaan pieninä palasina pannulla. Aina myös meidän shakshukaan kuuluu kesäkurpitsa, se jotenkin vaan kuuluu sinne. Tuonne sopisi myös chili, varmaan monet muutkin kasvikset ja päälle tapanani on laittaa persiljaa ja joko fetajuustoa, mozarellaa tai muuta juustoa, eilen laitoin nokareita ruohosipulituorejuustoa.
![]() |
Igorin kanaa muokattuna |
Ruokalistat olkaapashyvät:
Maanantai:
AP: Leipä, hedelmä, kananmuna
L: Igorin kana, riisi ja salaatti
VP: Vehnäjuurileipä, leikkele, porkkana, kurkku
IR: Tonnikalakastike, spagetti, salaatti
IP: Kananmuna, ruisleipä, hedelmä, kinkku
Tiistai:
AP: Vehnäjuurileipä, salaatti, hedelmä, kananmuna
L: Tonnikalakastike, spagetti, salaatti
VP: Rahka, tuorepala
IR: Papupata, salaatti
![]() |
Papupataa |
Keskiviikko:
AP: Puuro, tuorepala, marjat
L:Papupata, salaatti
VP: Mansikkakiisseli, ruisleipä, kinkku
IR: Makaroonilaatikko, porkkanaraaste
IP: Puurosämpylät, salaatti, meetvursti
Torstai:
AP: Moniviljapuuro, hedelmä
L: Makaroonilaatikko, porkkanaraaste
VP: Tuore leipä, kinkku, herukkasmoothie
![]() |
Makaroonilaatikkoa |
IP: Riisipuuro, porkkana
Perjantai:
AP: Puuro, tuorepala, juusto
L:Shakshuka, tuoreleipä
VP: Pirtelö, tuorepala, dippi, Juusto-Porkkanasämpylät
IR: Katkarapurisotto. salaatti
Lauantai: Jauheliha-Pennepasta, salaatti
Sunnuntai: Kaalikääryleet, puolukkasurvos ja perunasose
Muuta pohdintaa:
Tällä viikolla olen leiponut sämpylöitä useasti, muutaman kerran jämäsämpylöitä, edellisen jämäsämpyläohjeen voit katsoa edellisestä postauksesta, mutta tänään tein porkkanaraasteen ja juustonkannikan lopusta sellaista sämpylätaikinaa, johon käytin sämpyläjauhoja ainoana vehnäjauhon paikalla, ruisjauhoja laitoin 1dl, kaurahiutaleita 2dl, eli aika perus huttua... Tein myös juurileivän kohoamaan, tuolla se kohoilee nyt, ajattelin viedä sellaisen kaverilleni, kun menemme heillä käymään huomenna. Ajattelin myös ruisleipää leipoa viikonlopun aikana.
Papupadasta sen verran, että tein sen oikein kunnolla hauduttamalla, laitoin illalla pavut (kuivatuotteet)likoamaan, käytin kaksia erilaisia papuja. Aamulla tein padan uunivalmiiksi ja laitoin hautumaan 100 asteeseen ja söimme sen sitten vasta iltaruokana, eli hautui sellaiset 9-10 tuntia. Papupata oli todella hyvää ja mehukasta. Laitoin siihen päälle perunatkin ja porkkanatkin kypsymään, kuten kuvasta näkyy. Suosittelen kokeilemaan vaikka viikonloppuruokana. Muistathan että kannattaa lisätä suola vasta lautaselle, jotta pavut varmasti kypsyvät.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentti ilahduttaa aina:)