Ruokalistat viikolle 41 ja muuta pientä

Hei sinulle lauantaihin!

Alkuhöpinää
Tällä viikollahan meillä oli todella edukas kauppakassi, kuten varmaan huomasit, jos kauppakassipostaukseni luit. Tilannetta muuttaa vielä vähän se, että laitoin tosiaan toisen kanasuikalepaketin pakkaseen ja sitten laitoin myös puolet nakeista pakastimeen myöhempää käyttöä varten. Mutta Teen niin että lasken ne tämän viikon ruokabudjettiin, koska jossain viikossa niitä ei oteta huomioon ja onhan ne maksanut ostohetkellä. Jokin viikko siis menee edukkaammin siitä syystä että muutamia raaka-aineita on jo pakkasessa.

Melkein italialaiset lihapullat
Olen ollut ilmeisen nälkäinen tällä viikolla, koska minulla ei ole montaakaan kuvaa itse ruuista. No toisaalta nakkikeitto on nakkikeittoa jne. eli onko se niin kovin kuvauksellistakaan, mutta siis kuvia on luvassa nyt vähemmän. Nyt itse asiaan eli ruokalistat kas  tässä:

Maanantai:
AP: Kaurapuuro, tuorepala, marjat
L: Kaalikääryleet, puolukkasurvos
VP: Sämpylät, aurinkokiisseli (muokkasin niin että tein appelsiinimehu-persikka kiisseliksi)
IR: Melkein italialaiset lihapullat, tomaattikastike, spagetti, salaatti
IP: Punaherukka-puolukkasmoothie, ruisleipä

Tiistai:
AP: Riisipuuro, Aurinkokiisseli, kananmuna 
L: Melkein italialaiset lihapullat, tomaattikastike, spagetti, salaatti
VP: Sämpylät hedelmä, tomaatti
IR: Linssi-Porkkanakeitto, sämpylät
IP: Sämpylät, kaakao, kinkku, tuorepala

Keskiviikko:
AP: Ruisleipä, mehu, kinkku
L: Linssi-Porkkanakeitto, sämpylät
VP: Sämpylät, juusto, herukkasmoothie
IR: Kanapasta, salaatti
IP: Jugurtti, leipä, leikkele

Torstai:
AP: Moniviljapuuro, Marjat, hedelmä
Pizzaa nam nam =)
L: Kanapasta
VP: Sämpylät, juusto, kaakao, vihannespala
IR: Nakkikeitto, sämpylät
IP: Kiisseli, leipä, vihannespala

Perjantai:
AP: Jugurtti, ruisleipä, tuorepala, kinkku
L: Nakkikeitto, leipä
VP: Hedelmät, tuore leipä
IR: Pizzaperjantai

Lauantai: Moussakka, salaatti
Varrettomat villasukat
Sunnuntai: Porkkanaletut, raejuusto, juustosalaatti

Villasukkaa ja sen sellaista
Sain tällä viikolla varrettomat sukat valmiiksi, olipas ne helppo tehdä, kun varsi oli niin nopsa kohta, jotenkin tuntui että kutominen jotenkin loppui niiden kohdalla kesken vaikka isot sukat olikin. Nyt en kuollaksenikaan muista kenen blogista bongasin varrettomien sukkien idean, se joka tunnistaa itsensä astukoon esiin, niin laitetaan linkkiä sinne sitten. Sain meinaan idean toiselta bloggaajalta, oli niin hienot varrettomat sukat ja ihmettelin että miksi ei ollut tullut koskaan mieleenkään tehdä ilman varsia sukkia =) Nyt kudonnassa on menossa lapaset. Ai että olen kutonut niin paljon nyt että minulla on kädet kipeät =) kohta ne siihen taas tottuu.


Iltasaduista ja tulevista saduista
Tällä viikolla Isä on lukenut iltasadut, minä en ole osallistunut lukuhetkiin, olen aina ollut vauvan kanssa iltamaidoilla kun isä on alkanut lukemaan, joten nyt en ole oikein mukana, että mitä satuja tällä viikolla on ollut. Ensi viikolla olemmekin sitten ilman lukija isää, kun hän lähtee sinne reissuun. Eli minä luen, saa nähdä luenko samalla kun annan maitoa, vai luemmeko maitojen jälkeen, se jää nähtäväksi.

Tulevasta viikosta ja kirjastosta ja kirjoista ja harrastuksista:
Sen tiedän tulevasta viikosta, että menemme kirjastoon joku päivä käymään itse siirryn runokirjasta (josta en oikein välittänyt, enkä missään kohtaa kokenut ahaa elämystäkään. En täysin tuomitse, jatkan tätä genreä myöhemmin suunnitellusti, joten en luovuta) novellit genreen ja sieltä nappaan ensimmäisen suunnitellun novellikirjasen.

Lankalöytöjä
Löysimme eskarille Tori.fi kautta hyvät sisäpelikengät sählyyn ja kävimme ostamassa myös oman sählymailan hänelle. Ompahan nyt sitten vehkeetkin kun niin innostui harrastuksesta. Tässä olemme sellaisia, että ensiksi ei osteta, mutta jos innostuu, niin sitten pitää olla välineet, mutta välineet edellä ei lähdetä harrastamaan. 

Aa juu ja Teinimme harrastaa palokuntajuttuja ja hänen kumisaappaansa oli käynyt pieneksi, niin kävimme ostamassa hänelle uudet kumpparit, niin samalla en voinut olla eksymättä lankaosastolle, josta löysin kuvassa olevat ihanan inspiroivat langat. Tiedän taas paljon töitä eteenpäin, että mitä alan sitten seuraavaksi kutomaan.

Kommentit