Perjantai päivä minun ja perheeni matkassa.



Hei vaan sinulle!

Olen työstänyt tekstiä jossa kerron minun eräästä perjantaipäivästäni, jotenkin tämän tekstin tuotto on ollut haasteellinen kun tuli mieleeni että laiska töitään luettelee, kirjasin muutama viikko sitten perjantain tapahtumat ylös jotakuinkin aina kun olin jotain tehnyt =) saatoin jotakin unohtaakin, mutta eiköhän tuossa jo aika hyvin kaikenmoista ollut.  

Ainakin itseäni kiinnostaa aina miten vauva arki aikataulutukset, tai kotona olevat äidit ja muutenkin miten ihmiset aikaansa käyttävät ja mihin panostaa noin niin kuin ajallisesti. Tässä oli muutamia normaalista poikkeavia asioita, kuten se että pienin oli flunssassa, niin emme menneet aamupäivästä ulos.

Päivä kanssamme meni jotakuinkin näin kellonajat ovat viittellisiä: ( Jos olet aikaisemmin lukenut postauksiani niin tämä oli se minun superväsy viikkoni jolloin olin aivan puhki poikki).

7:00 Hyvää huomenta
Aamupuuron keitto, laitoin kahvin keittämään ja katoin aamiaispöydän.

7:20 Huomenta lapset.
Vauvalle aamupuuron laitto jäähtymään ja kaikille muillekin aamupuuron annostelu lautaselle.

Kouluun teinin opettajalle Wilman kautta viestiä Teinin asioista.

Ruisleivän taikinaan vaihe 2 tekoa (lisään jauhoja ja vettä)

Pyykkien viikkaus ja koreihin jako

Maitoa vauvalle

8:30 Lelujen keräys, olin illalla ollut ilmeisen poikki, etten ollut jaksanut enää keräillä, yleensä keräilen jo illasta aamuksi valmiiksi. Petien petaus.

Sämpylätaikinan valmistaminen tähteeksi jääneestä aamupuurosta. Paisti sulamaan iltaruokaa varten. Tämän olisi voinut ottaa jo edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan.

n. klo 9:00 Naapurissa käymään, vein ruisleipää kiitokseksi saamistamme puolukoista ja palautin ämpärin jossa puolukat tulivat.

Siivoilin vähän joka puolella kotia

9:30 Laitoin kahvit meille tulleelle vieraalle ja otin kahvileipiä pakkasesta tarjolle.
Leivoin sämpylät ja siivosin leivinpöydän, lisäsin taas ruistaikinaan vettä ja jauhoja

10:30 lounaan lämmitys, vauvalle ruoka ja itsekin syön. Sämpylät uuniin samalla
Vauva lounaan jälkeen päiväunille

Tyhjensin ja täytin astianpesukoneen.

Tein blogipostauksen kun oli omaa aikaa hetki kun vauva nukkui.

13:30 Välipala lapsille, vauvalle ja eskarille, jonka isä kävi hakemassa kotiin.
Iltaruuan valmistaminen ja uuniin laitto (lihapataa)

Puhuin siskon kanssa puhelimessa samalla kun kokkasin.

Vauvalle maitoa

Maksoin pari laskua

Leikin vauvan kanssa

Yleistä järjestelyä kotona, taikina kulhon tiskausta, leivinliinat pyykkiin, jokaisen perheenjäsenen puhtaanpyykinkorin vienti huoneisiin, pikkuisen ja eskarin puhtaiden vaatteiden laitto kaappeihin.

Teinin huoneesta pienten vaatteiden vienti pois.

Veljelleni pari WA viestiä

Taloustilipohdintaa ja muut rahansiirrot

14:40 Pidempi imetyshetki

15:30 Lähtö kylille asioilla käymään; herkkujen ostoa, apteekissa käynti.

17:00 Iltaruoka, jonka jälkeen perjantain viettoa, ihan vaan oleillen ja telkkaria välillä katsoen pelaillen jne. jne. Vauvalle maidon antoa, ruisleivän leipomista. Muutamia WA viestejä kavereille ja taas veljelleni ja teinille kyydeistä ja muista kun hän meni nuorisotalolle viettämään kavereidensa kanssa aikaa.

19:00 Iltapala jonka jälkeen iltapesut, vauvalle maitoa ja nukkumaan viimeistään klo 20:00 (vauva)

Yleistä illan viettoa, sohvaperunoiden katsomista jne. Herkutellen. Eskari menee sohvaperunoiden jälkeen perjantaisin nukkumaan. (Nykyään myös sähly, joka on iltaruuan jälkeen, mutta ei vielä tässä kohti ollut). Teini tulee samoihin aikoihin nuokkarilta, kun sohvaperunat loppuvat.

Yleensä tässä kohti kun eskari on tehnyt iltapesut, niin joko alamme katsomaan teinin kanssa perjantai leffaa Netflixistä, tai joskus teinillä on ihan omat jutut ja ei jaksa katsoa leffaa meidän kanssa. Tässä kohti minä olin jo nukahtanut rankan viikon päätteeksi =) Jäi ruisleipäkin paistamatta ja se lässähti siinä sitten kohotessaan. Aamulla sen sitten lauantaina paistelin, mutta eipä se enää noussut. Se on sellaista joskus.

Mitä menee toisin, niin viikonloppuisin emme iltaisin lue satuja kuten arkena. Myöhäisempi nukkumaan meno isommilla lapsilla. Teinillä on myös myöhempi kotiintuloaika kuin arkena. Muuten mennään aina vähän samalla kaavalla. Astianpesukone ja pyykinpesukone jauhaa ja jauhaa =) niitä olen tasaisesti laittelemassa joko uusia koneeseen tai puhtaita kaappiin.


Miten sinä käytät aikaa? Mitä sinulla on sellaista joka yleensä menee samalla kaavalla, onko tapoja joita toistat joka viikonloppu, vai onko jokainen viikonloppu omansa? Minun perjantait on usein hyvin samanlaisia.  Ainut mikä saattaa olla, että saatan pestä enempi pyykkiä, mutta tuossa olinkin tehnyt ennakkoon jo pyykkihommia, ja ei ollut muuta kuin viikkauspuuhia.

Kommentit