Pieni ihminen ruokailee, kuinka saan lapset siivoamaan ja kakkuohje

Pieni-ihminen maistelee
Hei vaan!

Pieni ihminen ruokailee:

Paljon puhuttu, muotisananakin tunnettu sormiruokailu =) Meillä pieni ihminen syö samaa ruokaa kuin me kaikki muutkin, hän on syönyt alusta asti 4-6 kk iästä kun on maistellut niin maistellut soseita tietenkin, mutta myös keitettyjä ja haudutettuja marjoja, vihanneksia ja kasviksia jne... Ja sittemmin tullut meidän kanssa ihan samaan ruokaan niin että otan osan ruuasta sivuun aina hänelle ennen suolaamista/maustamista.
Aamupala pienelle ihmisel




Pieni ihminen tietää mistä tykkää
Joskus ruokailusta pienten ihmisten kohdalla stressataan ehkä turhaankin,

Pidetään homma helppona ja yksinkertaisena. Lapsi on yleensä luonnostaan utelias, häntä kiinnostaa helposti maut ja mille jokin tuntuu jne.

Usein lapsi itse tietää onko nälkä vai ei. Välillä lapsille ei maistu ruoka, toisinaan he olisivat syömässä kokoajan ja paljon. Kasvusta ja aktiivisuudesta sekä varmaan vähän kuun asennostakin kiinni nuo asiat. Ei meille aikuisillekaan aina maistu.

Meillä tosin on ollut hyvin helppo ruokailija, koska hän on ihan ylenpalttisen kiinnostunut mitä ruokaan tulee hän maistelee ja syö ennakkoluulottomasti ihan kaiken mitä eteen kannetaan. Sotku on aivan taattu asia, mutta onneksi me aikuiset osaamme siivota ja meillä on niin ruokaa rakastava koirakin, että hän kyllä mielellään hoitaa sitten ylimääräiset laidan yli lentäneet lattia roippeet =)

Koen että meidän vanhempien tehtävä on antaa makuja eteen ja lapsi saa maistella ja tutustua rauhassa. Niin uskoakseni lapselle kehittyy hyvä suhde ruokaan, ainakin minä uskon ja toivon näin.

Kuinka saan lapset siivoamaan:
Riisipuuro ja herukkakiisseli
Meillä on aina ollut sellainen hauska juttu miten saan lapsetkin innostumaan siivouksesta.. Tosin teiniin ei enää osu eikä uppoa. Hän ei tähän ymmärrettävästi lähde, mutta Eskari vielä lähtee. viikkosiivouksesta saa helposti leikin kun ehdottaa "leikitäänkö siivoajia tai leikitäänkö työmiehiä?". Nyt ei olla hetkeen sitä tehty, mutta se on oikeasti hauskaa leikkiä, mutta siinä tarvitaan aikuiseltakin vähän heittäytymista, esim essut tai jotkut kun laittaa niin heti muuttuu siivoajaksi, jolloin lapsi on todella mielellään mukana. Tai antaa sienen ja suohkupullon ja vaikka hanskat käteen niin taas on uusi rooli valmis =) Ja kun innokkaasti leikkii itse mukana niin ainakin meillä toimii oikein hyvin.

Samaten leikitään joskus kokkeja, leipureita ja milloin mitäkin. Kokki leikkiin kuuluu maistella miltä esim kastike maistuu ja tarvitseeko pippuria tai suolaa jne. Lapsi on aina silloin pääkokki ja minä olen mukamas apukokki ja pääkokki sanoo laitetaanko vielä jotain ripaus =) Näin lapsi kokee itsensä tärkeäksi kun on saanut sanoa laitetaanko mausteita oikeaan ruokaan vielä =) Jos ruoka oikeasti tarvitsee mausteita niin laitan, jos ei  niin laitetaan mukamas mausteita. Ja kun se tehdään suureleisesti on ihan sama laitetaanko sitä maustetta oikeasti vai ei =)

Kakku ohje:

Kakku tässä, maistui ihan joulupiparille
Taas kakkua keskellä viikkoa, kun oli piimä ollut avattuna kauemmin kuin mitä viitsii juotavana enää tarjoilla

n 50 g voita sulatettuna

3 dl Piimää
2 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3/4 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta


Kaikki vaan sekaisin, voideltuun kakkuvuokaan (voitelin öljyllä)uuniin 175c ja paistetaan 50 minuuttia alatasolla.


 Muuta:

Choco peli
Tänään eskari koki että on saanut vähemmän huomiota, niin pelattiin yhdessä choco peliä. Pieni-ihminen on vaatinut minun huomiotani aika paljon tänään ja eilen että en ihmettele että on kokenut olevansa vähän vähemmällä huomiolla... Tiukan taiston jälkeen hävisin 6-7 eskari vei, mutta en luovuttanut tai antanut voittaa, kyllä hän voitti ihan reilusti, vaikka ensin näytti siltä että minä voitan =)




Kommentit