Kauppakassi 0,67e ateriat ja kuulumiset viikonlopulta

Hei vaan !

Hah, aloitan aina samalla tervehdyksellä, hei vaan hei kaikki =)

Kauppakassi
Käytiin taas kaupassa, ruuat maksoivat tällä kertaa 99,26 euroa viikoksi viidelle hengelle, viisi ateriaa siis päivässä... Mutta viikonloppuna ostimme lähellä tuotettua lihaa, joten viikko budjettiin pitää lisätä euroja. Tällä viikolla otan kahteen ruokaan lähellä tuotettua lihaa, joten lisään 15e budjettiin, näin ollen saamme aterian hinnaksi 0,67e, ei huonosti vieläkään =)

Kauppakassi näytti tällä viikolla tältä:

Kaupan antimet tälle viikolle
 Viikonlopun kuulumiset:

Lihankäsittelyä


 Meillä oli pienimuotoiset lihatalkoot, kun haimme lähitilalla tuotettua lihaa. Tälläkertaa tosin ei tullut 5kg pakkauksessa jauheliha, vaan helpommin, 2 * 2,5 kg pötköissä. Oli aika helppoa vain leikata pötkylät kuuteen osaan ja pussittaa, litistää ja pakastaa. Kätevää. Tämä on siis naudan jauhelihaa,joka on ihan äärettömän hyvän makuista.... Paistit annetaan hetki olla jääkaapissa tekeytymässä, niin niitä en vielä pieninyt, mutta kuvan nappasin
Jauhelihapötkylät
Sisä- ja ulkopaistit













Ruisleipää
Ruisleivät
 Leivoin viikonloppuna ruisleipääkin, kivasti on alkanut ruisjuuri toimimaan paljon mutkattomammin. Eli kohoaa leivät ja maku on oikein hyvä, leipä on pinnasta rapea ja sisus on tosi pehmeä. Kun malttaa antaa (ei malteta) olla seuraavaan päivään tai sitä seuraavaan, niin leikkaaminenkin on helpompaa...






Askartelua ja muutama muu juttu
Edestä
Takaa
Olisipa kiva sanoa teille että minulla se vasta on askartelussa sommittelusilmää, vaan eipäs ole =) Mutta ei se päämäärä vaan se matka =), meillä on kivaa kun askarrellaan, lasten kanssa, mutta minun lopputulokset muistuttaa lapsen tekelettä, mutta mikäs siinä, päästän siis sisäisen lapseni aina valloilleen kun askarrellaan. Laitan vain minun Kirjanmerkkini näytille, koska lapset tekivät nimillään, niin ei sitä lähdetä tässä nyt avaamaan sen enempiä. 

Ruokana oli silakkapihvejä, lapset ei tykänneet kamalasti, mutta miehen kanssa tykkäsimme, ja koira oli onnellinen kun lapsilta vähän jäi =), se on sellainen ruoka joka jakaa mielipiteitä, mutta aika ajoin tarjoan meillä, jotta lapset tottuisivat makuun ja joskus tykkäisivät, meillä ei ole syömispakkoa, maistaa pitää vaan jos ei pidä ei tarvitse syödä, seuraava ateria on taas sitten hetken päästä tulossa.

Miehen kanssa kriiseiltiin ja teki kyllä hyvää, välillä tarvitsee hieman riitaa jotta voi ymmärtää toisenkin näkökantaa asioihin. Kunhan riitelee reilusti ja sovituin pelisäännöin, Riitely on mukava kun sitä tekee vain silloin tällöin ja sillonkun on tarvetta =) sanoo nyt rouva 16 vuotta saman miehen kanssa olleena ja monissa monissa elämäntilanteissa hänen kanssaan yhdessä olleena =)

Mukavaa viikkoa ja nautitaan saapuvasta syksystä!
Silakkapihvit, kermaviilikastike ja muut



 

Kommentit