Helppoja arkiruokia ja sarja arvosteluita

Hei vaan Perjantaihin sinulle.

Yleensä postailen tässä perjantaina viikon ruokalistat, mutta en jaksa tänään. Siitä tietää että on tullut syksy kun keho yrittää painua talviunille, on väsy jotenkin kokoajan. Minä ainakin olen ollut niin väsy koko viikon, että ei uskoisikaan. Minä joka olen yleensä täynnä virtaa kuin pienessä eläimessä, mutta en tällä viikolla. Olen torkuttanut aamuja, olen nukahtanut päiväunille, olen nukahtanut illalla kesken meidän sarjan katsomisten.

Sarjoista ja lukemisista
En ole vähään aikaan maininnut sarjoja koska etsimme jotain hyvää sarjaa. Hetken katsoimme alusta S.O.A, mutta sekin lopahti jotenkin toisen tuotantokauden jälkeen, en ole koskaan katsonut kaikkia tuotantokausia, kun jokin tuli siihen ja nyt muistin mikä, se jotenkin menee tylsäksi.

Yksi oikeasti hyvä sarja löytyi ja katsoimme sen, se oli Marianne Netflixissä, se on oikeasti pelottava ja oli hyvä, ei kovin pitkä mutta katsottava, arvosanaksi annan 4 (1-5 asteikolla), jotkin kohdat olisi voitu tehdä vähän huolellisemmin.

Katsoin myös Yle areenasta hyvin erilaisen ei minun genreä ollenkaan, mutta mainitsemisen arvoisen kokonaisuuden: Metsähaaste, siinä on hauska idea kun tubettaja nuoria laitetaan metsään ja siellä pitää tehdä tehtäviä, se oli oikein viihdyttävää katsomista, ensin minulla kävi hermonpäälle jotkut henkilöt ja heidän puhetyylinsä, mutta kun vaan katsoin sarjaa pidemmälle, niin huomasin että sarja on aika hauska ja hienoja persoonia ennen kaikkea oli ohjelmaan valittu. Sitä en tiedä onko jotkin kohdat käsikirjoitettu, vai menikö niin oikeasti, mutta kaiken kaikkiaan antaisin sarjalle 3 1/2, aika korkea arvosana siihen nähden että en edes realitysarjoja tykkää katsoa telkkarista. Hatunnosto näille nuorille. Jos katsot, niin katso näiden nuorien ilmeitä kun joitakin tehtäviä tulee eteen =)

Nyt koitamme löytää jotakin katsottavaa, eilen oli jokin poliisisarja unabomberista, joka vaikuttaa lupaavalta, mutta katsotaan nyt. En ainakaan nukahtanut... eli toivoa on =)

Kirjoja joita olemme tällä viikolla lukeneet niin saimme Risto Räppääjän loppuun, jokin dinosauruskirja ja nyt on menossa nalle nallukka pelastaa... Tällä viikolla emme käy kirjastossa, vasta ensi viikolla.

Arkiruokia jotka menee vaikka silmät kiinni:

Helppo herkkusienipasta (vaihda sienten tilalle kana, jauheliha tms, niin saat muunneltua pastaa, mieleiseksi)

Pastaa
Sipuli
Valkosipuli
vähän voita
kaurakerma/ruokakerma
sulatejuustoa
maissia
herkkusieniä
lihaliemikuutio
ripaus pippuria
ripaus suolaa
loraus sitruunamehua

Keitä pasta lihaliemessä
Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa pannulla, kaada kerma ja lisää sulatejuusto, sulata juusto kermaan, lisää herkkusienet ja maissit.
Kaada pastavesi pois ja lisää kastike pastan sekaan, Mausta vaikka parmesaanilla omalla lautasella.

Merimiespata
Naudan paistia
Perunoita
Sipuli
Lihalientä
Maustepippuria
Mustapippuria
laakerinlehtiä

Leikkaa naudanpaisti ohuiksi pihveiksi ja perunat siivuiksi.
Paista pihvejä pannulla vähän kerrallaan hetki, niin että saat lihan pinnan kiinni ja pienen ruskeanvärin. laita sivuun jo paistetut. Kun viimeisetkin on paistumassa lisää sinne sipulikuutiot ja kuullota sipuleita hetki
Kaada pannulle vettä ja lihaliemikuutio, anna kiehahtaa.
Laita uuni vuokaan perunoita ja pihvejä kerroksittain, lisää pippureita ja laakerinlehtiä muutama pataan. Kaada lihaliemi päälle niin että juuri ja juuri kaikki peittyy.
Paista 175-200c uunissa mielellään useampi tunti, mitä kauemmin jaksat antaa hautua niin sitä parempaa tulee, mutta ihan minimissään kaksi tuntia. kannattaa laittaa foliota välissä päälle

Jauhelihakiusaus
Saat merimiespadan ohjeella jauhelihakiusauksen, kun vaihdat paistin tilalle jauhelihan ja laitat joko lihaliemen tai lihaliemen johon on lisätty kermaa.

Italianpata
Jauhelihaa
Sipulia
Valkosipulia

Rakettispagettia
Herne-maissi-paprikaa
Tomaattimurskaa
Tomaattipyre
Vettä
Suolaa
Pippuria


Paista jauheliha, lisää sipulia ja valkosipulia, lisää rakettispagetti, tomaattimurska, tomaattipyre ja vettä (tarkkaile nesteen määrää ja lisäile vettä), lisää hernemaissipaprika ja mausta, kun pasta on kypsää on ruoka valmis.

Arkiruuista
Itse arvostan arkiruokina ruokia, joissa laitetaan mutkat suoriksi, ei hienostella ei hifistellä vaan laitetaan, leikataan ja that's it, ei monimutkaista vaan simppeliä. Monissa minun ruokalistoissa on juurikin tuollaisia ruokia, lähes kaikki, joissain on enempi alusteluja kuin toisissa ruuissa, mutta kaikki ruuat on muokattavissa itselleen sopiviksi, voi ostaa pakasteina, tai tuoreina, mennä osittain valmiilla tai miten vain. Kun käyttää mielikuvitusta ja luovuutta saa kaikki ruuat taiottua helposti ja nopeasti tai pitkällä kaavalla, kuinka vain itselle sopii. Ruuanlaitto ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin jotkut ajattelevat sen olevan.

Jos kaipaat reseptejä minun listoilta, niin niitä kyllä saa pyytämällä, en aina huomaa kaikkia kirjoitella joten jaan kyllä mielelläni reseptejä eteenpäin =)

Mukavaa viikonloppua sinulle, koita jaksaa pysyä hereillä ja pysy lämpimänä. Minä teen viikkosiivouksen tänään valmiiksi, leivon ruisleivän ja... on minulla muutama suunnitlemakin tälle päivää =)

Kommentit