torstai 12. syyskuuta 2019

Hävikkileipää helposti ja maukkaasti

Hei vaan.

Nyt kannan oman korteni kekoon hävikkiviikon reseptiikkaan. Meillä harrastetaan normaalistikkin hävikin hyötykäyttöä mutta nyt kun tämä on teemaviikko niin vietetään semmoista. Kivaa :) meillä oli piimää kaapissa jonka päiväys oli edellisen päivän. Muutamia kaappiin jääneitä siemeniä oli myös jäänyt pörräämää  ja ne päätin upottaa leipään.Auringonkukan siemenet sain loppumaan kokonaan. Ohrahiutaleiden huomaan jäävän kaappiin joten niitäkin hyödynsin.. sinä voit käyttää mitä sinun kaapista löytyy mutta tämä leipä oli ihan perhanan hyvää!
Leipää kaapin aineksista

Hävikkileipä:
5dl piimää
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
1dl ruisjauhoja
2 dl ohrahiutaleita
Sämpyläjauhoja ehkä 3dl
Loraus öljyä
Auringonkukansiemeniä
Pellavansiemeniä
Pinnalle: seesaminsiemeniä

Sekoita kaikki aineet yhteen. Lisää sämpyläjauhoja niin että taikina alkaa muodostua mutta jää löysäksi. Levitä pellille levyksi.  leikkaa ruudukko. Ripota pinnalle siemeniä. Anna kohota liinan alla ja paista keskitasolla 225c n.25-30 min.


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Leivät ovat arjen luksusta, vaikka olisivatkin hävikkileipää. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ja sitä se todella oli. Tosi herkullinen leipä. Olen kanssasi samaa mieltä arjen luksuksesta. pala hyvää leipää saa hymyn huulille :)

      Poista