11 kk vauvan rytmi ja puuhailuja

Hei vaan sinulle Keskiviikkoon!

Olen lueskellut että ihmisiä kiinnostaa miten vauvan kanssa rytmit menee ja muutenkin päivät ja touhuilut. Minä voin kertoa meidän neitokaisen päivistä ja rymistä. Ensiksi sanon että aika on mennyt aivan kamalaa vauhtia. Vastahan tämä neiti syntyi, nyt on jo taaperoksi kutsuttava touhu-iita. Miksi kutsun häntä touhu-iitaksi, jos luet alemmas niin selviää.

Vaatteiden pukemista
Neidillä on tapana laittaa kaulaansa nykyään kaikenlaista, hän mukamas pukee vaatteita itselleen. Ehdottomat suosikit on äidin leggingsit. Ne jos löytyy niin oikein keikistelee ja hymyilee virnistellen ne kaulassaan ja konttailee pitkin kotia. Hän pukee myös omia bodyja tai mekkoja tai mitä ikinä löytääkään, kaikki puettava kelpaa. Joskun on laukku puettuna  kaulassa. Viime viikolla löysi oman vaate laatikostonsa eli ei ole enää pelkkien löytämiensä vaatekappaleiden varassa... Kun omia vaatteita voi kiskoa laatikoista.

Neitimäisiä tapoja
Tänään huomasin että hän todella tykkää kun hänelle pukee päälle. Pyysin tyttöä tulemaan luokse ja hän katsoi että minulla on päivävaatteita mukanani niin oikein leveän hymyn väläytti ja tuli todella nopeasti minun luo että kyllä puetaan vaan. Ei pojat ole olleet tuollaisia, heidän mielestään vaikka kaikki vaatteet pois ja jos aletaan pukemaan niin äkkiä karkuun. Ei tietenkään enää, mutta silloin vauva-taaperoaikoina.  Ei neiti. Hänestä on kivaa kun on vaatetta =)

Päivärytmi
n.7:00 maissa herätys
n.7:30 aamupala
8:00 maissa maitohetki äidin kanssa ja köllöttelyt ja jos yö on mennyt huonosti niin tässä kohtaa ottaa myös pienet torkut ennen lounasta
n. 10:30-11 lounas
n.11:30-12:30(13) päiväunet
13:30-14 välipala
17:00 iltaruoka
19:00 iltapala
19:45-20 nukahtaa ja nukkuu YLEENSÄ aamuun asti, jos minä nukun omassa sängyssä haistaa maidon ja heräilee, jos on kipeä tms, niin silloin on myös levottomat unet tietenkin...

Variaationa viikonloppu jolloin syö aamupalan moneen kertaan kun isoveli eskari syö vähän myöhemmin ja teini joskun vielä myöhemmin ja neiti syö kaikkien kanssa eli saattaa syödä kaksi tai kolme aamiaista viikonloppuisin =) Toisinaan syö muutamaan otteeseen välipalan kun tipoitellen tulevat eskarista ja koulusta.

Muuta puuhastelua
Äidin leggingsit kaulassa, eskarin huoneessa
Tämä touhukas neiti kuulee aina jos astianpesukoneen aukaisee ja on salamana paikalla, hän haluaisi kamalasti tyhjentää astianpesukoneesta kaikkea. Kun leivon hän haluaa aina maistaa mitä minulla leivontakulhossa on, taikinan ylin maistaja neiti. Hän on välillä mukana leipomassa, annan silloin vain pienen palan taikinaa, koska hän läärää sen käsiin, tukkaan, vaatteisiin ja naamaansa ja lopuksi myös syö loput jäljelle jääneet taikinat =) Ai niin ja sitteri, siihen on kiva kiivetä ja pomppia siinä ja laulaa "hopoti hopoti heijaa" ihan vaan "eijaa eijaa"


Arkiaskareihin osallistuminen
Hän auttaa minua vaatteiden viikkaamisessa ottaen kaikkia vaatteita pyykkikorista ja ropsauttelee niitä ja heittelee lattialle ja välillä ojentaa minullekin niitä. Hän rakastaa sitä kun hänen tavaransa siivoaa laatikkoon niin hän pääsee heittelemään ne pois laatikosta. Kipot ja kupot keittiössä on kamalan kivoja ja on kiva kurkkia mitä mistäkin laatikosta tai kaapista löytyy, joskus sormet jäävät vaan ikävästi laatikoiden väliin. Penkkejä on kiva työnnellä pois keittiön pöydän ääreltä, sisustaminen on siis myös hänen juttunsa. Kaikkien tasojen päälle mihin ylttää pitää päästä kurkkimaan ja mielellään vetämään kaikki alas mitä tasoilla on.

Poikien valtakunnat 
Poikien huoneiden ovet kun aukeaa niin neiti on siellä kärppänä onhan siellä toisella skeitti trukkeja, työkaluja, jumppapalloa ja jatkojohto ja laturinjohto. Toisella muovailuvahoja, legoja, kirjoja ja kaikenlaisia papereita ja muovisia astioita. Jos eteisen portti aukeaa, jossa on koiran vesikuppi, on neiti siellä välittömästi läpsyttelemässä ja myös juomassa kupista, eli tarkkana saa olla. Tietokonepöydän kaappi on mukava koska siellä on jotain tavaroita. Television kaukosäätimen jos kerkiää nappaamaan olohuoneen pöydältä, niin sen neiti heittää kamalan nopeasti maahan koska onhan se kivan näköistä kun säätimestä irtoaa takakansi ja patterit lentävät lattialle ja pyörivät mitä nopeammin sohvan alle tai jonnekkin muualle. =)

Ulkotiloissa
Hiekkalaatikko se vasta hauska paikka onkin, sieltä voi löytää pieniä roskia ja kiviä suuhun, hiekkaa on kivaa tyhjentää laatikosta nyrkillinen kerrallaan nurmikolle. Ja hiekkaa saa mahtumaan yllättävän paljon kerralla suuhun =) Keinussa on muuten vaan mukavaa.

Näihin touhukkaisiin tunnelmiin. Nyt neiti on päiväunilla taidan hengähtää hetken =) Mukavaa loppuviikkoa ja nautinnollisia arkipäiviä sinulle missä ikinä oletkin ja mitä päivissäsi puuhaatkaan.

Kommentit

 1. Hyvä rytmi teidän perheessä 👍 (arjen-suklaasuukkoja.blogspot.com)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) tuohon ollaan pyritty jotta saadaan illasta vielä eskariin kanssa pieni hetki ilman vauvaa ja sitten teinin kanssa ilman eskaria ja vauvaa ja sitten vielä me aikuiset ilman lapsia :) muutenkin tuntuu toimivalta.

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus. Tuon ikäisen prinsessan kanssa elämä on aika vauhdikasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) mukava kuulla. Kyllä vain vauhtia prinsessan kanssa riittää :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)