Kirpparilöytö ja Texmex piirakkaa

Hei vaan!

Pikkuneidin uusi mekko
Tykkään toisinaan kierrellä kirppareita ja tehdä sieltä kivoja löytöjä. Nyt jokin aika sitten minua onnisti kun löysin tytölle kivan mekon, joka oli mielestäni niin suloinen että se lähti ehdottomasti mukaan. Olen kyllä koittanut nyt olla niin että mitään ylimääräistä ei osteta eikä kerrytetä ihan jo kulutuksen takia.

Itsellenikin on kertynyt vaikka tarkka olen, niin paljon kaikkea ylimääräistä, että pitäisi varmaan koittaa tehdä asialle jotain.. joko myydä ne kirpputorilla tai viedä jonnekin lahjoitukseen =) Kävin ennen joulua kyllä kaikki kaapit ja laatikot läpi ja raivasin joka paikan. Paitsi... Vaatehuoneen, se on sellainen murheenkryyni... Sinne pitää henkisesti kerätä voimia ennen kuin sinne uskaltautuu menemään. Ei tiedä vaikka sieltä löytyisi joku uusi ihminen, on se niin täynnä tavaraa =) En edes viikkosiivouksessa mene sinne. Äkkiä viskaan ovelta jos pitää lakanoita tai jotain sellaista sinne ujuttaa.

Tein tuossa yksi päivä texmex piirakkaa, tai jotakin sen tyylistä, siitä kokeilusta on jo jonkin aikaa, mutta ajattelin että voisin sen ohjeen jakaa tänne, koska siitä tuli todella hyvää. Tein pohjan gluteenittomana, mutta uskoakseni jauhot jos vaihtaa ihan normi vehnäjauhoihin niin pitäisi kyllä onnistua myös...

TexMex Piirakka

Pohja
200g voita
5 dl gluteenitonta jauhoa (käytin Semperin hienoa jauhoa) varmaan se vehnäjauho kävisi myös
1 dl juustoraastetta
Loraus vettä

Nypi voi ja jauhot, lisää juustoraaste ja lurauta vettä, levitä pellille jauhojen avulla.

Täyte:
400g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pss tacomaustetta
1 dl vettä

3 kananmunaa
Juustoraastetta
1prk (kaura)kermaa

Tomaattia
Ananasta

Ruskista jauheliha, lisää sipulit, kuullota hetki. Lisää tacomauste ja vesi, hauduta hetki.
Tee munakerma ja lisää sinne juustoraastetta. Kaada jauheliha pohjalle, munakerma päälle ja laita siihen päälle vielä tomaattisiivuja ja ananaspaloja paista 200c n. 40 minuuttia.

Tarjoa salaatin kanssa.

Nyt lähden toisen rakkaan harrastuksen pariin, tänään emme syöneet iltapalaa yhdessä vaan mies on antamassa iltapalaa eskarille ja teinille, vauva nukkuu jo ja kun saamme muut lapset nukkumaan niin me aikuiset alamme katsomaan meidän tällä hetkellä seuraamaa sarjaa netflixistä... Olemme suuria sarjojen ja leffojen ystäviä se on meidän yhteistä aikaa iltaisin hyvin usein. Kauhu genre on ehkä meidän ehdoton suosikki, mutta tykkäämme myös muistakin. Katsomme hyvin laidasta laitaan kaikkea.

Tällä hetkellä on menossa Lucifer sarja, se on aika hauska mustan huumorin ystäville =) Vaikkakin aihe on tuommoinen niin itse sarja on hauska. Välillä toivoisi katsojana Luciferille sen mukaisempaa käytöstä mutta on ihan hauska noinkin. Sarjaa kun ei ota niin vakavasti ja uskontonäkökantaa ajatellen niin se on viihdyttävä. Antaisin arvosanaksi 1-5 asteikolla 4.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Kommentit