Kakkua keskellä viikkoa ja lähellä tuotettua lihaa

Hei vaan.

Päätin leipoa kuivakakun. Jotain kahvin kanssa ja noin ihan vaan sadepäivän kunniaksi/piristykseksi. Tein sen hyvin yksinkertaisesti laittelin aineita sekaisin vaan ja uuniin...Ohjeita on netti pullollaan mutta tämän kyseisen kakun ohje on tässä:

5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl laktoositonta maitoa
3 munaa
luraus öljyä
1dl appelsiinituoremehua

kaikki sekaisin 175c n.1h alatasolla

Pyydän anteeksi surkeita kuvia blogissani. Minulla on vain kännykän kamera ja minun kännykkä alkaa olemaan jo aika iäkäs, joten kuvanlaatu ei ole mikään huippuluokkaa, mutta jos niistä selvän saisi. En myöskään ole valokuvaaja, joten asettelut ei aina ole ihan kohdillaan myöskään... kuvissa saattaa olla jotain sinne kuulumatonta =)

Puheenvuoro ruuasta; me olemme sellaisia lihan syöjiä koko perhe. Olemme päättäneet viime keväänä yhdessä, että vähennämme lihan kulutusta niin että syömme kerta/kaksi kertaa viikossa pääaterialla kasvisruokaa. (uutisointi lihasta saattoi tähän vaikuttaa myöskin..., herätti ainakin mietintää ja keskustelua).

Olemme sitoutuneet tähän projektiin koko perheen voimin toiset LUE TEINI vähän vähemmän innoissaan ja toiset enempi innoissaan. Yritämme löytää meidän perheelle maistuvaa kasvisruokaa... Näin koitamme koko perhe vähentää samalla omaa hiilijalanjälkeä... tosin jos on ollut kasvisruokaa, niin sitten iltapalaksi on jotain raskaampaa (ehkä lihapitoista =), periaatteisiin kuuluu myös että olemme laittaneet hetkeksi boikottiin lohen. Tonnikalasta ostamme vain vastuullisesti pyydettyä tonnikalaa. Kaikki saa tehdä kuten itse tykkää en ota kantaa miten muut tekevät, avaan vain meidän ajatuksia ruuan suhteen. Se hyödyttääkö tämä tai onko oikein vai väärin, en ota kantaa siihenkään, uskon että teemme hyvän teon näin.

Lihaahan me olemme tilanneet jo pitkän aikaa, useita vuosia, lähitilalta, eli se on lähellä tuotettua. Mutta toisinaan joudumme ostamaan kaupasta, kuten nyt viime aikoina, kun meillä on loppunut lähellä tuotettu liha pakkasesta... Nyt tein taas tänään tilauksen 10 kg lihasatsista, se tulee kuun lopussa... Se liha on kannanotto sekä samalla aivan loistavan makuista.  Ja tietenkin kannatus lähellätuotetun ruuan puolesta.

Kommentit

  1. Kivoja ja helpon oloisia reseptejä sinulla. Tällaisia kaipaan pienen pojan kotiäitinä 👍 (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

    VastaaPoista
  2. Hei. Kiitos, mukava kuulla ja kiva että olet löytänyt blogini!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)