Hei vaan.
Anteeksi
intialaiset. Minä luin yhdestä paikasta, että joku söi Paneer mango masalaa,
minulla heräsi mielenkiinto että mitä ihmettä se on. No googlettelin ja löysin muutamiakin reseptejä. Sehän oli niin
herkullisen näköistä että pakko kokeilla omilla muokkauksilla niin mausteiden kuin noin muutaman muunkin kohdan osilta, mutta se Paneer, eli itse tehty juusto oli minulle hieman
vieras, joten vaihdoin sen tuttuun suomalaisempaan possuun =)
Minulla ei
myöskään ollut valmiina Mangoshutneytä, jota tähän olisi tarvinnut, en jaksanut
lukea ohjetta edes mitä siihen tulee, joten päättelin mitä siihen voisi tulla
ja laittelin aineksia sitten mieleni mukaan. Tuloksena oli possu mango masala
ja oikein oli hyvää =) Ohje siitä tulee tässä ja hei, myös intialaiset saatte lainata jos haluatte
=)
1 sipuli¨
Öljyä
1,5 rkl kurkumaa
Reilu ripaus jos
toinenkin garam masalaa
1rs
kirsikkatomaatteja
1prk
tomaattipyrettä
600-650ml
kookosmaitoa
Kourallinen
mangokuutioita (pakastekuutioita käytin)
1 punainen chili
siemenineen
2
valkosipulinkynttä
Peukalonpään
kokoinen pala inkivääriä
Suolaa
Loraus sitruunamehua
Lisäksi: Riisiä
ja paprikaa eriväreissä sekä tuoretta leipää
Tee näin:
- Lorauta öljyä kattilaan lisää possut, ruskista, lisää kurkuma
- Lisää silputut sipulit ja kääntele hetki
- Lisää loput ainekset ja mausteet ja hauduta liedellä niin kauan että possu on mureaa, n 30-40 min Mitä kauemmin niin sitä parempi.
Tarjoa keitetyn
riisin, tuoreen leivän ja paprikasuikaleiden kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentti ilahduttaa aina:)