Possu mango masala




Hei vaan.
Anteeksi intialaiset. Minä luin yhdestä paikasta, että joku söi Paneer mango masalaa, minulla heräsi mielenkiinto että mitä ihmettä se on. No googlettelin ja löysin muutamiakin reseptejä. Sehän oli niin herkullisen näköistä että pakko kokeilla omilla muokkauksilla niin mausteiden kuin noin muutaman muunkin kohdan osilta, mutta se Paneer, eli itse tehty juusto oli minulle hieman vieras, joten vaihdoin sen tuttuun suomalaisempaan possuun =)

Minulla ei myöskään ollut valmiina Mangoshutneytä, jota tähän olisi tarvinnut, en jaksanut lukea ohjetta edes mitä siihen tulee, joten päättelin mitä siihen voisi tulla ja laittelin aineksia sitten mieleni mukaan. Tuloksena oli possu mango masala ja oikein oli hyvää =) Ohje siitä tulee tässä ja hei, myös intialaiset saatte lainata jos haluatte =)

400g possusuikaleita
1 sipuli¨
Öljyä
1,5 rkl kurkumaa
Reilu ripaus jos toinenkin garam masalaa
1rs kirsikkatomaatteja
1prk tomaattipyrettä
600-650ml kookosmaitoa
Kourallinen mangokuutioita (pakastekuutioita käytin)
1 punainen chili siemenineen
2 valkosipulinkynttä
Peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
Suolaa
Loraus sitruunamehua
Lisäksi: Riisiä ja paprikaa eriväreissä sekä tuoretta leipää

Tee näin:

  1. Lorauta öljyä kattilaan lisää possut, ruskista, lisää kurkuma
  2.    Lisää silputut sipulit ja kääntele hetki
  3.   Lisää loput ainekset ja mausteet ja hauduta liedellä niin kauan että possu on mureaa, n 30-40 min Mitä kauemmin niin sitä parempi.

Tarjoa keitetyn riisin, tuoreen leivän ja paprikasuikaleiden kanssa.

Kommentit