Lukujärjestys kotikoululaisille


vaniljakreemi-Punaherukkapiirakka

Hei vaan sinulle keskiviikkoon.

Miten teidän viikko on mennyt? Meillä jouduimme tekemään nyt lukujärjestykset lapsille, kun meinasi alkaa pieni kotikoulukapina täällä. Samaten meidän taapero oli jo aika mustasukkainen, kun minä huomioin paljon vaan koululaisia ja häntä en niin paljon kuin normaalisti arkisin. Teinillä alkoi menemään vähän siihen hommat, että minä olin vastuussa hänen koulutehtävien tekemisestä, jos en katsonut perään, ei niitä oikein tullut tehtyä, jos en istunut vieressä.Leivoin eilen välipalaksi vanilja-punaherukkapiirakan, täytteeksi laitoin vaniljakreemiä, punaherukoita, ja kermaviilin. Oli oikein hyvää

Igorin kanaa
LUKUJÄRJESTYS
8-9 herätys, aamupala, aamutoimet (taapero herää jo 7 pintaan)
9-10 eskari ja taapero minun kanssa ulos, teini katsoo päivän tehtävät ja aloittelee tehtäviään itsenäisesti
10-11 Lounas, taapero menee unille
11-12 Eskarin tehtävät, minä avustan teiniä sen tehtävissä ja eskarin tehtävissä, taapero nukkuu
12-13 Tauko, jolloin teini voi tehdä mitä tekee, mielellään ulkoilee, eskari saa pelata, taapero tod.näk nukkuu
13-14 Välipala
14-15 teinin tehtäviä, minä eskarin ja taaperon kanssa ulkona, kun teini tehnyt tehtävät ulos myös
15-16 ulkoilua tms
16-17 Iltaruoka
17-18 lastenohjelmat taaperolla, teini ja eskari tekee mitä tekee
18-19 tässä myös vapaata oleilua, pelejä yhdessä tms.
19-20 iltapala ja iltapesut, taapero nukkumaan ja minulla aikaa eskarin kanssa kahden pelata, höpöttää touhuta tai mitä ikinä. Teini saa toki tulla mukaan, jos haluaa.
20-21 eskari nukkumaan lähempänä tuota klo 20  ja teini rauhoittuu jo kanssa nukkumaan menoon, meillä hänen kanssaan kahden keskinen aika.Mehevää kanapastaa

Näillä mennään, lapset ottivat heti, että joo, hyvä että on lukujärjestykset =) Nuo on kyllä kivoja lapsia, kun aina ovat heti mukana kaikissa jutuissa. Pakko oli nyt muuttaa noita aikoja, jotta saadaan tämä arki rullaamaan hyvin. Viime viikolla aloitimme yhdessä klo 9 tekemään tehtäviä, mutta taapero ei ollut yhtään yhteistyökykyinen tähän, vaikka hänelle keksinkin hommia siinä samalla. Hän on paremmalla tuulella kun heti aamupalan jälkeen menemme ulos (ainakin nyt tällä hetkellä), aikataulut muuttuu taas, jos jokin ei toimi.
Miten te olette näitä ratkoneet? Onko teillä lukujärjestykset? Miten teidän lapset suhtautuu näihin uusiin tilanteisiin kun ollaan kotona näin paljon?

Kommentit

 1. Teidän lukujärjestys vaikuttaa kaikki osapuolet huomioivalta ja toimivalta. 😊👍

  Meillä on ainakin toistaiseksi selvitty aika vähällä. 17v opiskelee täysin omatoimisesti, pian 16v myös, pientä perustelua ja muistuttamia välillä. 12v hoitaa hommansa ja kysyy tarvittaessa. Luojan kiitos nykyään on netti ja härpäkkeet. Jos mun peruskouluaikoina ois ollu vastaava tilanne niin eihän siitä mitään ois tullu.

  Me käydään molemmat töissä, mutta koska itellä paljon vkl vuoroja, vapaapäiviä tulee viikolle. Tykkään kyllä, on hyvä olla läsnä ja loikkaamassa.😂 Teineille ruoka maistuu.
  Ja ollaan me leivottu enemmän kun pitkään aikaan, nyt kun kaikki harkat ja sosiaalinen elämä on tauolla, on enemmän aikaa.

  Miten teillä lapset suhtautuu tähän sosiaalisten kontaktien rajoittamiseen?

  VastaaPoista
 2. Kiitos:) teillä kuulostaa ihanan omatoimisilta lapset <3 meillä varmaan vaikuttaa tuo teinin adhd siihen että oman toiminnan ohjaus meinaa välillä olla aika haastavaa.

  Tosi kiva kun olette leikkineet paljon. Se on mukavaa puuhaa yhdessä. Uskon että tämä rajoitettu elämä vähän voisi jopa lähentää perheitä:)

  Meillä vähän lapsia harmittaa kun ei näe kavereita mutta ollaan kanssa porukalla tiiviisti tehty kaikkea yhdessä niin se lieventää. Ehkä vähän stressittömämpää lapsillekin kun on vähemmän kontakteja päivän aikana. Eli ovat suhtautuneet ihan hyvin. Teini on yhteyksissä kavereihin kyllä somen ja puhelimen kautta:) eskari on ihan tyytyväisenä tuossa, se onkin aina aika rauhaa rakastava<3

  VastaaPoista
 3. Muoks leiponeet ei leikkineet:) kiitos automaattinen sanansyöttö:)

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea tehdä lukkari kotiin. Lounaat ja välipalat on kyllä tärkeitä, että jaksaavat tehdä hommia. Voin kuvitella että perheen pienin on ollut uhmakkaana menetetystä huomiosta. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista:) mukavasti tauottaa tosiaan kouluhommia nuo Välipalat jne. Kyllä vain hän oli niin uhmakas kun tottunut että olen vain häntä varten arkisin :). Pientä draamaa jo oli näkyvissä. Heittäytyi maahan kiljumaan ja repi minua naamasta jne. Kiitos tsempeistä:) sinne myös tsemppiä näinä aikoina.

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)