Älyttömän hyvät juustosarvet ja kuulumisia


 Hei sinulle sinne ruudun toiselle puolen

Kävitkö tänään ravintolassa syömässä, vai kenties shoppailemassa kauppakeskuksessa, jonka jälkeen menit jumppatunnille? Niin, en minäkään. Täällä olimme kotosalla. Teimme koulutehtäviä, haimme eskarin koululta eskarikirjan ja nipun monisteita sekä pääsiäiskoristelu tarvikkeita, jotka opettaja oli pakannut pussiin. 

Saimme pienen sosiaalisen kontaktin, johon käytän kokonaisen oman kappaleen, kun on aikoihin eletty ja näemme muitakin ihmisiä =) Nyt kun koulujen sulkemista jatketaan kuukausi eteenpäin niin eskarikirjan tehtävät tulevat kotona tehtäviksi. Tänne asti olemme opetelleet muilla tavoin eskarin kanssa.

Tein ihan tosi hyviä hävikkisarvia. Kerron sinulle reseptin ja vinkkaan että kannattaa tehdä edellisenä päivänä taikina jääkaappiin ja leipoa vasta seuraavana päivänä. Kahdesta syystä: Maistuvat paremmille, kun maut ovat tekeytyneet ja oli huomattavasti helpompi leipoa. Minun oli tarkoitus tehdä tupla annos ja leipoa pakkaseen näitä, mutta meillä meni eka satsi niin kuumille kiville, että päätin leipoa seuraavana päivänä loput taikinasta uudeksi välipalaksi.

Perusohje sarviin menee näin:
2dl kermaviiliä/maitoa/rahkaa/jugurttia/ranskankermaa/maitoa tai kaipa se vesikin käy
3,5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
60g voita/margariinia
2dl juustoraastetta

Kuivat aineet sekaisin, sekoita neste ja voi kuiviin aineisiin ja lisää juustoraaste. ÄLÄ VAIVAA, vaan sekoita nopeasti. Jaa taikina 2 osaan, kauli pyöreäksi jaa palat 8 osaan, kääri sarviksi, tee toiselle puoliskolle sama. Paista 225c n.10-12 min. kunnes ovat ottaneet vähän väriä.

Voit voidella munalla tai vedellä, laittaa päälle juustoraastetta, seesaminsiemeniä tai mitä nyt haluatkaan. Taikinaan saa upotettua kinkkusuikaleet, tuorejuustot ja ihan mitä ikinä kaapissa onkaan, vaikka aurinkokuivatut tomaatitkin pieninä kuutioina sopisi.

Minä tein tosiaan tupla annoksen niin että laitoin turkkilaista jugurttia n. ½ 500g purkista, joka oli jäänyt viikonlopulta, laitoin myös rahkan, jonka päiväys oli käsillä ja sitten laitoin juustoraastetta mitä kannikoita nyt jääkaapista löysin. Ekan satsin voitelin munalla ja laitoin päälle seesamin siemeniä, toisen satsin jätin voitelematta enkä laittanut päälle mitään. Kummallakin tavalla oli hyviä.

Toissaillan perunarieskaa

HUOMENNA ESKARI TEHTÄVIEN KIMPPUUN
Huomenna siis aloitamme katsomaan noita juttuja, joita haimme opettajalta tänään. Monisteita ja sen sellaisia. Eskari oli mielissään, kun sai oman ompelemansa lorupussin kotiin, hän oli sitä kovasti odotellutkin. Teiniä ei ole kamalasti tänään näkynyt, hänellä on ollut ”linnoittaudu yksin pimeään huoneeseen” -päivä. Taapero on ollut tänään isiä ikävöivää sorttia. On kysellyt siis paljon isiä <3 Pari videopuhelua olemme soittaneet pikaisesti. Isi sai suukkoja ja yhden halauksenkin puhelimen välityksellä. On kyllä kiva, kun on nuo videopuhelut keksitty ja miehellä nyt ollut tänään semmoinen tilanne, että on voinut puhua puhelimessakin pikaiseen. Auttaa ikävään.

SOSIAALISTA KONTAKTIA
Vaan näimmepä koulun pihalla minun kaverin joka on eskarimme eskarikaverin äiti ja heidän lapset =) Vähän aikaa olimme koulun pihassa keinumassa ja eskari juoksenteli menemään kaverin kanssa, kun kerran samaan aikaan satuttiin paikalle. Kyllä vaan eskari ilahtui kamalasti, kun näki kavereita ja yleensäkin muita ihmisiä. Niin olemme täällä erityksissä olleet. Täytyy sanoa, että itseänikin piristi kovasti tuo pieni hetki ihmisten seurassa. Kontakti ei kauaa kestänyt, mutta silti se oli piristävä =)



Kommentit

  1. Juustosarvia ei tullut tehtyä aikoihin, kiitos vinkistä! Nämä olisi kivoja myös retkieväinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun toimi muistuttajana:) totta aivan todella helppoa ja hyvää retkievästä! Kiitos

      Mukavaa pääsiäistä

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)