Syyskuun tavoitteet itselleni

 Heippa sinulle


Lupasin eilisessä ruokalistapostauksessa, että kirjoitan näistä omista tavoitteistani syyskuulle, joten tässäpä näitä tulee.

Ensiksikin, miksi tämän nyt tein, tämän tavoite jutun, niin ihan vaan siksi, kun lisäsin omaan bujooni seurantasivut erinäisille toiminnoile, niin ajattelin että pitäähän minulla sitten olla joitain tavoitteitakin ja kilpailua itseni kanssa joistain asioista. Tykkään haastaa itseäni ja ikään kuin kilpailla itseni kanssa. Tykkään myös että on pieniä tavoitteita, pienet tavoitteet pitää mielenkiinnon yllä ja mielen virkeänä.

Tavoitteeni:

  1. Kuunnella syyskuun aikana 3 kirjaa (minulla on nykyään Celian tunnukset(sain ne koska minulla on se ADHD, sekä lukihäiriö. Näiden vuoksi kirjan lukeminen teettää hieman ylimääräistä työtä), Ellibsin tunnukset minulla on ollut jo kauan)
  2.  Syömisten kanssa enemmän hyviä päiviä, kuin huonoja syömispäiviä.
  3. Liikuntatavoitteena on edelleen hyvän olon saaminen, liikunta mielekkäänä, ei pakkoliikuntaa lainkaan yhtenäkään päivänä.
  4. Painosta haluan tiputtaa 2kg syyskuun aikana pois
  5. Navan ympäryksestä haluan 3cm pois
  6. Mielialatavoitteena on että olisi hyviä päiviä pääsääntöisesti kaikki, mieli korkealla.
  7. Villasukat saisin kudottua loppuun, jotka olen aloittanut aikaa sitten itselleni kutomaan. 

Toisaalta hauska tuo mielialatavoite, koska olen yleensä aina hyvällä tuulella=) Mutta onhan se tavoite sekin, että se vire pysyykin. Ehkä se liittyy siihen, että kuuntelisin itseäni ja en esimerkiksi tee itseäni vastaan valintoja esim. liikunnan ja syömisten osalta, koska ne kyllä näkyy sitten mielialassakin helposti (liian raskas liikunta, liian vähän ravintoa). Eli ehkä siksi halusin tuon ottaa tuohon mitä tarkkailen, jotta pysyy kaikki tasapainossa.

Minulla on ollut nyt joka ilta joku kirja kuuntelussa, mutta minulla helposti aina lopahtaa into, niin siksi otin tuollaisen tavoitteen tuohon kirjojen kuuntelemisen osalta, jotta hyvä tapa jatkuisi.

Syömisten kanssa pitää olla tarkkana, koska helposti lasken ruokamäärää ja jätän jotain väliin, niin siksi laitoin hyvän syömisen, minulla hyvän syömisen kriteerit on riittävä syöminen.

Liikunta on mukavaa, mutta sillä helposti alkaa kompensoimaan asioita ja sitä helposti menee vaikka itseään kuuntelematta liian rankoilla liikunnoilla, niin siksi tuo tavoite, ettei mene huonolle puolelle polkua, vaan se hyvä edellä.

Painoon en kommentoi sen enempää, otin tavoitteen tiputtaa 2kg. Se on aika kova tavoite, mutta mahdollista saada se pudotettua.

Navanympärykseen laitoin vaan jonkin tavoitteen, kun sitäkin aloin nyt seuraamaan, en siis sitä sen enempää pohtinut, hihasta ravistin 3cm =)


Onko sinulla tavoitteita?

Kommentit

  1. Olipa kiva tämä tavoitepostaus. Pitää ehkä itsekin tehdä vastaavanlainen, viimeistään lokakuulle.
    Mulle oli viime syksy / talvi jotenkin tosi vaikea. Koko ajan satoi ja oli synkkää ja pimeää. En ole koskaan vaipunut masennukseen, mutta viime talvena se oli lähellä. Olisi ollut kiva lähteä vaikka johonkin piristävään reissuun, mutta rahat oli vähissä ja sekin vaivasi. Tuo tavoitepostaus voisi saada asiat näkymään omassa päässä hieman eri valossa, kun miettisi että mitkä asiat on jo hyvin ja mitä voisi vielä tehdä sen eteen että asiat olisi vielä paremmin. Tykkään siitä ajatuksesta, että on jotain pientä kivaa odotettavaa. Nyt odotan lokakuun ekaa viikonloppua, koska näen silloin reilun puolen vuoden tauon jälkeen taas rakkaita työkavereita ja lähdetään mökkeilemään viikonlopuksi. Odotettavan asian ei tarvitse olla kummoinenkaan, kun se tuo jaksamista ja "sitä pientä kutkutusta" elämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta palautteesta:) tämäpä juuri, että jos on synkkää ja ilmakin mitä sattuu ja ei sellaisia pikku arjen kohokohtia niin helposti se mieli menee matalaksi ja voi jopa ihan masennukseen astikin mennä. Suosittelen kyllä pienien tavoitteiden asettamista ja sellaisia kivoja pieniä juttuja itselleen. Ne piristää kummasti ja antaa mielelle pieniä palkintoja ja virikkeitä:)

      Vähän ihanalle kuulostaa tuo mökkiviikonloppu<3 Se varmasti antaa puhtia ja kutkutusta!

      Ihanaa viikkoa sinne ja mukavaa mökkiviikonlopun odotusta:)

      Poista
  2. Upeaa tämä tavoitekuukausi postaus. Itse kirjoitan vihkoon aina yhden aukeaman seuraavasta viikost, johon kirjoitan sen viikon tavoitteet ja hieman bujomaisesti teen rinkulan eteen kun olen saanut tavoitteen tehtyä. Joskus joku tavoite jää suorittamatta ja se kirjoitetaan sitten uuteen viikkoon uudelleen.
    Minä rakastan näitä vihkoiluja... Sivuista tulee niin värikkäitä ja niitä on mukavaa selailla.
    Ihanaa viikkoa sinulle ja mukavia tavoitteeseen pääsyjä. Nautitaan elämästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sinä! Joo kaikki vihkoilut on ihania:) hyvä tapa tuo muuten että sitten siirrät sen seuraavalle, jos ei sillä viikolla toteutunut:)

      Nautitaan elämästä ja sen pienistä iloista:) kivaa viikkoa sinne!

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)