Kesätouhuja meidän perheessä

Hei sinulle ihaniin helteisiin.

 

Mitä teidän kesälomapäiviin kuuluu? Meillä kuuluu kauniina päivinä ulkoilua sadekeleillä siivoilua ja pelailuja sisätiloissa sekä elokuvia. Ollaan käytännössä koko päivä ulkona, jos ei sada. Aamusta iltaan, joskus jopa katetaan ruokakin ulos. Nyt on kyllä kelit ollut kohdillaan ja ollaan saatu nauttia niin että välillä on pitänyt mennä sisälle ihan vaan viileämpään ja paarmoja (sekä kärpäsiä, joita taaperomme pelkää ihan kamalasti, karkuun).

 

Meillä kuuluu kesään jäätelö, lähes joka päivä saa yhden jätskin jokainen. Meillä kuuluu keksit välipalana ei nyt joka päivä, mutta usein (varmaan liiankin usein sanoisi joku) kesäaikana, kivaa kun ulos tuo keksejä ja mehua. Meillä on vesiautomaatti aina täynnä raikasta vettä, jotta ulkona on juomaa lähellä. Mukeja tietenkin on jokaiselle.

 

Meillä kuuluu rannalla käynti, eväiden kanssa tai ilman, joko ilta uinti tai sitten päiväuinnit.  Joskus mennään heti aamiaisen jälkeen ja tullaan vasta lounaalle takaisin kotiin. Saatetaanpa joskus mennä  muutamankin kerran saman päivän aikana rannalle. Nyt tänä kesänä on rantailua rajoittanut se että meidän eskarilla ei vielä ihan pommin varmaa uimataitoa ole ja taapero menee aivan sata lasissa veteen, välillä ihan uppeluksiin ja nauraa vaan päälle kun hänet nostaa pintaan… Että jos en saa meidän teiniä mukaan, niin viikolla en rannalle turvallisuussyistä lähde. Isä on viikonloput kotona, niin silloin ollaan käyty uintireissuilla.

 

Meillä kuuluu Mölkky ja muut pihapelit meidän kesään, me grillaamme paljon nuotiolla ruokia, syömme salaattia (ympäri vuoden mutta kesäisin varsinkin), kesäruokamme ehdoton suosikki ja nopea tekoinen on tämä; Makkara joko grillissä tai pannulla, uudet perunat, salaatti, keitetty kananmuna =) Siinä, se on pika nopea kesäruoka, ja valmistuu muuten nopeasti =) Tänä kesänä emme vielä meidän pikaruokaa olekaan valmistaneet =) Mutta grillattu ollaan jo useamman kerran, ei niin paljon kun normaalisti, koska mies on reissussa viikot. Grillaus on hänen bravuuri, me grillataan avotulella =)

 

Me syömme vesimeloneja useita. Paljon paljon vaan, se on meidän kesä herkkua. Otamme evääksi mukaan, syömme pihassa, syömme sitä aamulla ja illalla. Pikkuiset vichy pullot ovat meillä myös tuttu näky. Niitä on meillä aina saatavilla. Myöhemmin kesällä kun mansikka aika alkaa, ostamme kaksi laatikkoa jotka sitten pakastamme kunhan vaan olemme ensin maistelleet masut täyteen ja jättänyt myös syömiseksi näitä kesäherkkuja. Kolmas menisi kyllä varmasti talven aikana. Käytän niin paljon marjoja kuin meiltä vain löytyy ja ostan myös pitkin talvea pakastemarjoja kaupasta.

 

Kesäisin en niin puunaile paikkoja sisällä, koska nautimme ulkona olosta, sateisilla keleillä kerkiää sitten siivoamiseen käyttämään aikaansa. Tänä kesänä tähänkin on ollut poikkeus, olen siivonnut joka päivä =) Ehkä minun pinna ei enää kestä niin hyvin sotkua kuin aikaisemmin =), en tiedä, mutta minä viihdyn kun on suht. Siistiä, ei täyttä kaaosta, mutta en siitä nyt stressiäkään revi… 10 min siivoushaaste on ihan käypä siisteyden mittarina =) (aikaisempi postaukseni kun haastoin lapset mukaan siivoamaan)

 

Kesässä parasta on lämpö ja kiireetön arki, voi mennä ihan just niin kuin itse tykkää, voi tehdä perheenä niitä omia juttuja ja ei tarvitse kerrospukeutua. Pääsee ongelle ja jos saa saalista niin ne kalat voi grillata =)

 

Telttahan meille kasataan kanssa ja se on lasten mielestä kamalan jännää päästä sinne telttaan nukkumaan (tai trampalle) ja hiippailla sitten kesken yötä sisälle kun pelottaa tai on liikaa itikoita =) Tai viime kesänä meidän vahtikoira piti hereillä ulisten ja haukkuen niin ettei sen kanssa missään trampalla eikä teltassa voinut nukkua. Tänä kesänä ei ole lapset vielä edes kysyneet telttaa ja tämä jotenkin alkoi niin yllättäen, että teltta on vielä paketissaan, ei pihassa pystyssä…

 

Sellaisiin kesätunnelmiin, Mitä teillä on teidän kesän ne The jutut? Huomasihan eilisen välipala/rantaeväs postauksen ;)

Kommentit