Ruoka-arvonta, helpotusta arkeen

Ruoka-arvonta
Hei sinulle tiistaihin ja alkaneeseen uuteen arkiviikkoon!

Meillä, kuten olen aikaisemminkin kirjoitellut, tuo ruokahuolto toimii kivasti, suunnittelen etukäteen ruuat ja sen mukaan teen kauppalistat ja reseptiikat. Olemme jossain vaiheessa harrastaneet lasten kanssa ruoka arvontaa, eli lapuilla on lukenut ruoka, ja ne on taiteltu kippoon josta lapset saavat nostella ruokia ja kirjaan ne menuun.

Nyt tein sellaisen pikkuisen nextin levelin arpa pelin ruuista. Meillähän on tosiaan ollut jo kauan niin että pyrimme 2 x viikossa syömään kasvisruokaa 1-2 x kalaa ja loput on lihaa ja kanaa. Nyt listasin kaikki kierrossa olevat ruuat, mitä siis kierrätän listoillamme ja sain 108 kappaletta ruokia jotka ovat siis vakituisesti meillä ruokapöydässä tarjolla. Kamalan monta ruokaa sitä onkin kertynyt!

Jokaisen ruuan kohdalla on siis järjestysnumero. Tein erivärisistä kartongeista lappuja joihin kirjasin numeron jota ruoka edustaa. Tässä käytin värikoodeja:
PUNAINEN: Liha, makkara,nakki
Possukastiketta
VAALEANPUNAINEN: kana
KELTAINEN: kasvis
SININEN: Kala

Oli helppoa sanoa eskarille, että ota 2 ketaista, 2 sinistä, 1 pinkki ja 2 punaista. Näin saimme arvottua viikolle ruokia, eskari innostui niin, että meillä on jo ruokalistat valmiina kesäkuulle pitkälle =) Laitoimme aina jo nostetut laput sivuun, joten ei tule samaa vastaan. Minulle jää siis enää omaksi puuhaksi reseptiikka ja kauppalistat.

Välipaloista tein myös listan ja sitä sitten aloin vaan kierrättämään semmoisenaan sitten viikoille. tämä arvonta asia on ainakin meidän perheessä ihan tosi suosittu juttu, on yhteistä pientä puuhaa, lapset saavat osallistua ruokasuunnitteluun ja heidän mielestään on tosi jännää se että mikä sieltä arvasta ruuaksi sattuukaan. Myös teinin mielestä tämä on hauskaa puuhaa.

Taaperon aamupalaa
Eskari tosin oli myös sitä mieltä, että olisi kiva, jos arvasta voisi myös voittaa jonkin lelun =) Mutta leluja ei nyt ikävä kyllä tässä arvonnassa ollut palkintona.

Miten teillä ruokahuolto on järjestetty? Tuleeko samat ruuat usein vastaan? Onko teillä kiertävät listat? Vai menettekö fiiliksen mukaan? Mielenkiintoista olisi kuulla miten kukakin oman perheen arkiruokaa pyörittää.

Mukavaa viikkoa sinulle!





Kommentit

  1. Onpa sulla mukavan monipuolinen tuo ruokajuttu!
    Kateeks käy. :)

    Meillä tarvittaisiin enemmän suunitelmallisuutta, vaikka edes 3 vk listat.
    Toki mies haluaa kokkailla fiiliksen mukaan. Meillä siis se kokkaa joka on vapaapäivällä tai tulee töistä ensin kotiin.
    Mutta silti yritän vielä joskus saada sen 3 vk listan aikaiseksi.
    Nyt on n. viikon ruokatarpeet kaapissa. Täydennysta tarvitaan kasviksiin ja hedelmiin, niille ei ole tarpeeksi tilaa että piisaisivat viikon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos:) tämä minun ruokajuttu on pitkän harjoittelun tulos:)

      Ensin sain esikoisen maistamaan rohkeasti kaikkea "kun se lukee ruokalistassa" :) minulla oli ennen 7vk kiertävät listat ja näitä on sitten muokattu nyt tähän nykyiseen muotoon:)

      Toki edelleenkin kokeillaan uusia juttuja ja uusia reseptejä mutta tämä perusrunko on tällaiseksi muodostunut:)

      Tsemppiä kokeiluun. Tähän jää helposti koukkuun kun huomaa miten helpommaksi arki muuttuu kun suunnittelee nämä etukäteen:)

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina:)