Jämäsämpylä-ohje, kirja-arvostelu ja villasukkaa pukkaa

Hei vaan.

Tarinaa sämpylöiden takaa;
Tein ihan törkeän hyviä sämpylöitä, siksi jaan ohjeen teillekin. Meillähän kävi niin, että mies ei uskaltanut eräs aamu syödä ruista, mutta olin keittänyt puuron, jossa oli Ruishiutaleita, kaurahiutaleita ja kauraleseitä. Keitin sitä litran verran. Sitten lompsi teini aamupalalle unisena ja kertoi ettei hän halua tänä aamuna puuroa, että ei maistu. No sitten unohdin itsekkin syödä siinä samassa kun oli kaikenmoista hommaa siinä... Eli puuroa jäi paljon.

Muistin että ai hitsi, meillä on jääkaapissa se rahka, jossa on päiväys mennyt muutama päivä sitten. Leipä alkaa olla lopussa, joten tehdäämpäs jämä leipää ja tein sen jotakuinkin näin:

Jämäsämpylät:
Sämpylä sisältä
250g ylipäiväistä rahkaa
n.4dl lämmintä vettä
1pss kuivahiivaa
n.1tl suolaa
Ripaus sokeria
Loput aamupuurot. Meillä oli useita desejä puuroa jossa oli kaurahiutaleita, ruishiutaleita ja kauraleseitä (2dl 2dl ja 1 dl suhde)
Pellavansiemeniä
Öljyä n.0.25dl
3 dl Sämpyläjauhoja
Vehnäjauhoja
Kaikki vaan sekaisin vaivataan kunnolla. Jauhoja niin että taikina jää löysäksi. Kohotetaan liinan alla. Leivotaan jauhoja apuna käyttäen sämpylöiksi n.30kpl ja kohotetaan pellillä. Paistetaan 225 n. 20 min keskitaso.
Teini veteli onnellisena sämpylöitä heti kerrallaan neljä ja sitten loppupäivän aikana ja ruokailulla ja iltapalalla lisää niin että aamulle jäi vain muutama sämpylä. Eli tosiaan hyviä oli. Sisus oli aivan ihanan pehmeä ja kuohkea.
Villasukat ja sarja arvostelu:
Minulla oli tämmöistä kivaa seepralankaa, tein siitä tuollaiset ihan perussukat. Otin kuvan ihan vaan näyttääkseni että valmista tuli =) Olen ottanut nyt tavaksi että kudon samalla kun katsomme sarjaa, jotta en nukahtaisi =), Hei muuten se netflixissä se Unabomber se on hyvä sarja, välillä se hyppii ajassa eteen ja taakse, mutta on aika koukuttava. Jaksoja oli vain 8 että meni aika nopeasti se sarja kyllä mutta suosittelen. Arvosana 4,5 asteikolla 1-5 Todella todella mielenkiintoinen.

Kirjan lukemista Johanna Venho Saaren runot:
Hah teen päivän aikana paljon, minun on pakko, jotta mielenkiintoni pysyy yllä. Osaan ottaa rennostikkin ja vaikka köllötellä, mutta minulla pitää olla virikkeitä jotta pysyn vireänä ja mieleni kunnossa ja minä iloisena. Tein itselleni lukusuunnitelman, jotta lukisin enemmän kirjoja, kun ne on vähän jäänyt vain lasten satulukemisen tasolle.

Otin vähän jokaisesta genrestä, myös sellaisesta joita en yleensä lue ja tein listan kirjoista jotka päätin lukea. Aloitin eilen suunnitelman toteutteuttamisen ja lainasin kirjastossa käynnillä Runokirjan, joita en lue valehtelematta koskaan. Siellä listallani  on myös esseitä, novelleja, scifiä, dekkareita jne jne. Alan rasti ruutuun kun valmista- mentaliteetilla lukemaan kirjoja aina kun huvittaa.

Kirjaksi valikoitui Johanna Venhon Saaren runot. Olen kuullut että runot aukeaa jotenkin lukijalleen ja puhuttelee häntä, mutta ainakaan minua ei vielä kyseisen kirjan runot ole puhutelleet millään tapaa, ehkä siellä on niin piilossa se sanoma, että en löydä sitä, tai sitten olen liian ahdasmielinen tai sitten olen liian kokematon runojen lukija. Syitä voi olla monia.

En nyt ainakaan vielä ole löytänyt ahaa elämyksiä, mutta ajattelin kyllä kirjan lukea loppuun, en huonoksi mainitsisi mutta en hyväksikään. Kirja jonka voin lukea, mutta en usko siitä kamalasti saaavani mitään. En tiedä kirja on vielä kesken. Voihan se olla että siinä on jokin juttu mitä en vaan hiffaa, voi olla sanojen leikkiä tai jotain sellaista joka minulle on uutta. En voi verrata, kun en lue tätä lajia oikeasti koskaan. Mutta en tosiaan arvostelisi huonoksikaan.

Haluan avartaa ajatuksiani ja lukea välillä sellaistakin jota en valitsisi vapaaehtoisesti. Miehenikin oli yllättynyt valinnastani ja vastasin että niin yllätyin itsekin =) Mies pyysi minun lukemaan hetken ääneen ja totesi hetken päästä että kiitos riittää, ei hän ainakaan kovasti pitänyt.

Mukavaa viikkoa sinulle loppuviikkoon. Minä lähden tänään teinin koulupalaveriin, tein hyvät suojapukukaupat, ostin useamman haalarin tytölle todella hyvällä hinnalla. Iloiseksi tulin ja ilo kantaa pitkälle päivää =)


Kommentit